Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Parkering, trafik og veje Veje og stier Ladestandere

Ladestandere

Køge Kommune vedtog i 2022 Ladestanderstrategi 2022-2026.

Ud fra strategien er der gennemført et udbud om opsætning af ladestandere ved flere offentlige bygninger og p-pladser.

Det er firmaet EWii, der har vundet opsætningen af ladestandere i Køge kommune. EWii har også opsat ladestandere i flere andre kommuner.

Der bliver opsat i alt 174 nye ladestandere rundt om i Køge Kommune på 38 forskellige lokationer - 50 af de nye ladere bliver hurtig- eller lynladere. Med opsætningen af de nye ladestandere vil elbillister i alle de større bysamfund i Køge Kommune kunne lade deres biler op på offentlige steder.
Med opsætningen kommer der ladestandere ved alle de offentlige bygninger, hvor Køge Kommune er forpligtet til at opsætte ladestandere, og dermed vil mange af kommunens medarbejdere få bedre mulighed for at lade, mens de er på arbejde. Alle kan dog benytte ladestanderne på kommunens institutioner og skoler.

Yderligere bliver der lademuligheder på flere offentlige parkeringspladser, bl.a. ved Bjerggade, Blegdammen og Pedersvej/Sankt Gertrudsstræde.

Vedrørende betaling for opladning, så samarbejder EWii med firmaet Monta om betaling. Betaling kan ske med Montas app eller man kan betale direkte ved ladestanderen med kreditkort og mobiltelefon. Der kan også bestilles et RFID kort eller man kan tilknyttet et RFID kort man allerede har.

Opsætningen af alle ladestandere forventes færdige i foråret 2024, og det er EWii som afholder udgifterne til at opsætte de 174 nye ladestandere.

Med de nuværende og de 174 nye ladepunkter vil der være 4,8 ladepunkter pr. 1000 indbyggere i Køge Kommune. Det er kun Fanø og Frederiksberg, der har mere end 4,8 ladepunkter pr. 1000 indbyggere pr. marts 2023.

Køge Kommune samarbejder med EWii om opsætningen af ladestandere, og når det er afklaret, hvornår der opsættes ladestandere, bliver det offentliggjort her på siden.

Oversigtskort over placeringer af kommende ladere

Kortet viser, hvor du kan finde de kommende ladestandere på offentlige områder. Placeringerne er omtrentlige. Du kan også slå en specifik adresse op ved at indtaste den i søgefeltet i kortets øverste højre hjørne.

Status pr. 2. april 2024

Der arbejdes løbende på at få flere ladestandere i drift. På kortet ovenfor er de ladepunkter der pt. er færdige og kan benyttes, markeret med grøn figur. Kortet opdateres løbende.

Ladestanderstrategi

Læs ladestanderstrategi 2022-2026.

Lidt hurtige fakta:

  • Der opsættes ladestandere 38 steder
  • I alt 174 ladepunkter
  • Heraf er 50 hurtigladere og enkelte lynladere
  • 8 steder opsættes hurtigladere
  • Ved alle kommunens skoler og haller opsættes ladestandere 
  • I Ølby ved stationen, svømmehallen og centeret opsættes tilsammen over 25 ladepunkter
  • På P-pladserne ved Blegdammen, Pedersvej/Sankt Gertrudsstræde og Bjerggade opsættes tilsammen over 30 ladepunkter.

 

Vej, Park og Byrum

Anlæg og Vejmyndighed

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje