Tre gange årligt udarbejder forvaltningen en økonomisk redegørelse til Skoleudvalget på baggrund af budgettet og de forventede udgifter.
- 1. Økonomiske Redegørelse har fokus på budgetforudsætningerne
- 2. og 3. Økonomiske Redegørelse er en opfølgning efter hhv. 2. og 3. kvartal.
Efter de enkelte udvalgsredegørelser har været behandlet i fagudvalgene præsenteres en samlet redegørelse for Økonomiudvalget og Byrådet.
Kommunens budget er overordnet delt i tre bevillingskategorier: Drift, Anlæg og Finansiering.
Drift er yderligere opdelt i tre underkategorier: Service, Indkomstoverførsler og Andet. Bevillingerne er yderligere opdelt i en række aktivitetsområder.
Byrådet har kompetence til at flytte budgetmidler mellem Drift, Anlæg og Finansiering samt mellem fagudvalgene. Herudover har de kompetence til at flytte mellem Service og Indkomstoverførsler og Andet inden for fagudvalgene.
Fagudvalget har kompetence til at flytte mellem aktivitetsområder inden for underkategorierne Service, Indkomstoverførsler og Andet inden for fagudvalget. Herudover har fagudvalget kompetence til at flytte mellem underkategorierne Indkomstoverførsler og Andet inden for fagudvalget.
Nedenfor er Skoleudvalgets organisering angivet:
Bevillingskategori – Drift:
- Service
- Aktivitetsområde: Almen (omfatter almene skoler og SFO, PPR, SSP, UUV, Ungecentrum, den lettere del af specialundervisning samt mellemkommunal afregning, befordring og private- og efterskoler mv.)
- Aktivitetsområde: Special (omfatter 2 specialskoler og STU, samt befordring, køb og salg af pladser på specialtilbud)
Bevillingskategori – Anlæg:
1. mio. kr. Analyse på skoleområdet.
1. Økonomiske redegørelse på Skoleudvalget:
På Skoleudvalgets område forventes et mindreforbrug på 0,315 mio. kr. jf. bilag, men såfremt nedenstående forudsætninger godkendes, vil Skoleudvalgets økonomi være i balance.
Dette under forudsætning af:
- flytning af budgetmidler mellem udvalg på 0,315 mio. kr. fra Skoleudvalget til Teknik- og Ejendomsudvalget, omhandlende ejendomsdrift på Fremtidslinjen.
- en +/- bevilling til et kunst projekt med eksterne midler, som er tilknytte Herfølge Skole i året 2022.
COVID-19:
På skoleområdet er der løbende ændringer ift. anbefalinger omkring podning for COVID-19. Det antages pt. at udgifterne til podning i 2022 vil være det samme som i 2021. Det vil sige, at der forventes udgifter til COVID-19 i 2022 på 1,8 mio. kr. Det er forudsat i 1. Økonomiske Redegørelse, at COVID-19 udgifterne vil blive finansieret via tillægsbevilling eller lignende.
Fremtidslinjen - Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse:
Fremtidslinjen er en takstenhed på linje med Holmehus og Ellebæk. Der arbejdes på at harmonisere budgettildelingsmodellerne under Børne- og Uddannelsesforvaltningens område og her under også Fremtidslinjens.
Fremtidslinjen har modsat alle andre decentrale enheder ikke haft et samarbejde med ETK omkring vedligehold af bygninger, snerydning og lignende. Det anbefales nu ændret, så de typer af opgaver overgår til ETK. ETK har beregnet; at der er behov for et budget på 0,315 mio. kr. ud over det budget på 77.000 kr. som ETK allerede har til lys, varme og vand. Fremtidslinjen ønsker at beholde budgettet til rengøring, idet rengøringen varetages af en flexmedarbejder.
I forbindelse med harmoniseringen af budgettildeling justeres Fremtidslinjens budget marginalt, så der bliver tale om et rent nul budget, (et indtægtsbudget i minus og et udgiftsbudget i plus som udligner hinanden). Det har ingen personalemæssige konsekvenser.
Ungdommens Uddannelsesvejledning:
UUV har haft et nul budget (et indtægtsbudget i minus og et udgiftsbudget i plus som udligner hinanden), samt et begrænset budget til projekter og indtægtsdækket virksomhed.
For at harmonisere UUV's driftsvilkår ift. enheder som fx. PPR og Sundhedstjenesten, er det nu aftalt, at UUV's kerneområde ændres fra nulbudget til et udgiftsbudget. Udgiftsbudgettet er i 2022 på 7,95 mio. kr. og demografifremskrives fremadrette ud fra følgende principper med to takster, som pris- og lønskøns (PL) fremskrives:
- Den marginale ændring i befolkningsprognosen i aldersgruppen 6-29 år x en takst på 239 kr.
- Den marginale ændring i befolkningsprognosen i aldersgruppen 13-24 år x en takst på 459 kr.
Da aldersgruppen er aftagende, vil det i perioden 2022-2025 reducere UUV's budget med 0,1 mio. kr.
Teknisk håndteres ændringen ved, at Køge Kommunes budget til at købe ydelser hos UUV flyttes fra en central placering og ud til UUV. Det er indenfor samme aktivitetsområde, og kræver derfor ikke en politisk beslutning.