Er din virksomhed klar til NemHandel

Siden 1. maj 2011 har de offentlige myndigheder og institutioner været forpligtiget til at modtage fakturaer fra deres leverandører via NemHandel.

Med NemHandel forsvinder muligheden for at sende faktura i OIOXML-format til det offentlige. NemHandel omfatter i stedet det nye fakturaformat OIOUBL, som hermed afløser OIOXML-formatet.

Den 1. december 2011 understøttes OIOXML hermed ikke længere i NemHandel, når der sendes faktura til offentlige myndigheder. Det betyder, at OIOXML-fakturaer til offentlige myndigheder og institutioner vil blive afvist.   

Hvad er NemHandel

NemHandel består af et nyt fakturaformat, OIOUBL, samt en ny måde at sende fakturaer direkte over internettet.

Klar til NemHandel

Hvis din virksomhed ikke allerede er klar til Nemhandel, er der flere muligheder for at komme i gang: 

  1. Har din virksomhed et økonomisystem, så forhør dig hos din it-leverandør om dit system allerede har indbygget NemHandel, eller hvornår det bliver muligt at opgradere til en ny systemversion med NemHandel.
  2. Har du et økonomisystem, som kan skabe fakturaer via NemHandel, men ikke har indbygget forsendelse, kan du finde en oversigt over udbydere af NemHandel programmer på Nemhandel.dk
  3. Har du ikke et økonomisystem, kan du sende faktura via NemHandel ved hjælp af fakturaportaler på internettet. Nogle indtastningsportaler er gratis, mens andre tager et gebyr for deres service. Find en oversigt over indtastningsløsninger. Prøv evt. den gratis fakturablanket på virksomhedernes digitale indgang til det offtentlige.

Læs mere

Du kan læse mere om elektronisk fakturering her

Kontakt Økonomisk Afdeling
Opdateret af Økonomisk Afdeling 22.08.17