Hvordan er det at være elev i Køge Kommune?

Hvis du er nysgerrig på, hvad det vil sige at være elev i Køge Kommune, så læs elevernes egne fortællinger lige her.

Maria og Alberte er begge kontorelever på 2. år. Her fortæller de mere om det at være elev i Køge Kommune:

"Vi sidder begge i Personaleafdelingen i lønteamet. Vi startede i 2016 sammen med to andre elever.

Vi ser Køge Kommune som en rigtig god arbejdsplads med plads til ansvar og individuel udvikling, og vi kan varmt anbefale Køge Kommune til andre.

Kontorelev i Køge Kommune

Som kontorelev i offentlig administration er din primære arbejdsplads på Køge Rådhus. Uddannelsen tager to år og i løbet af denne tid er du ”ansat” i to ud af disse fire forvaltninger: Kultur- og Økonomiforvaltningen, Børne- og Ungeforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen og Velfærdsforvaltningen. 

Vi synes helt klart, at det er en fordel at have et opdelt elevforløb i løbet af sine to år. Det giver en større viden og et større kendskab til kommunen som helhed. Og så hjælper det én til at finde ud af hvilket arbejde, man synes er mest interessant og vil beskæftige sig med efter endt uddannelse.

Du når godt rundt omkring arbejdsgangene, og får en god og grundig forståelse både for arbejdsdagen på et rådhus samt sagsbehandling og de forskellige arbejdsmetoder. Mange af arbejdsopgaverne i store dele af kommunen overlapper hinanden, hvilket har givet os et overblik over, hvordan kommunen samarbejder på tværs af afdelingerne.

Du skal være klar til at tage initiativ og vise interesse, og du skal tage ansvar for egen læring - både på skolen og i praktik.

Der er gode muligheder for at skabe et socialt netværk med de andre elever, hvis du har lyst til at tage initiativ til det. 

Det har været til stor gavn for os at kunne læne os op af de ældre elever. Vi har haft stor glæde af at sparre med hinanden i forbindelse med diverse spørgsmål, skoleophold og opgaver. 

Skoleforløb

I løbet af de to år som elev har du desuden fire skoleperioder. Ud af de fire skoleperioder er du fysisk på skolen (Niels Brock, København) af tre omgange i forskellige antal uger. Den sidste skoleperiode er din fagprøve. 

Udveksling i Irland 

Køge Kommune samarbejder med Irland. Det betyder, at du som kontorelev har mulighed for tre måneders udstationering. 

Vi var 3 elever afsted i år og boede i Cork, en by på størrelse med Odense, hvor der var rig mulighed for at opleve Irlands kultur. To af os arbejdede på rådhuset og en arbejdede på biblioteket. 

Udstationeringen var en stor oplevelse, som udviklede os både fagligt og personligt, og vi kan klart anbefale at sige ja til muligheden." 


Flere elevfortællinger

Her får du også Sarah og Louises fortælling. De blev færdige som elever i august 2014, og har begge været i forskellige afdelinger i kommunen: 


"Det er en rigtig god idé at have opdelt et elevforløb. Som elev lærer du mere ved at komme rundt i forskellige afdelinger, og du får også et bedre kendskab til kommunen generelt. 

Vi har fået god oplæring i de forskellige afdelinger, hvor vi har været, og vores kollegaer har været gode til at tage imod os.

Vores elevforløb er blandt andet foregået i Irland i 3 måneder, hvor vi har arbejdet på kommunen i den by, hvor vi boede. Her sad Louise i én afdeling i de 3 måneder (på biblioteket/Library), og Sarah kom i hele 3 forskellige afdelinger (Finance, Motortax department og Water Service department). Det var en kæmpe oplevelse, og det har styrket os både fagligt, sprogligt og personligt. 

Alt i alt får man lov til at opleve, hvad de forskellige afdelinger arbejder med, og hvordan de på hver deres måde hjælper borgere og kollegaer. Som elever i Køge Kommune har vi mødt en masse nye kollegaer og fået en god oplæring. 

Herudover har Køge Kommune fleksible arbejdstider, hvilket er dejligt, da det gør det nemmere at få ens privat- og arbejdsliv til at hænge sammen."

Sarah og Louise blev færdige som elever i august 2014, og har begge været i forskellige afdelinger i kommunen. Her får du en bid af deres fortælling om at være elev i Køge Kommune:
Sarah og Louise blev færdige som elever i august 2014, og har begge været i forskellige afdelinger i kommunen. Her får du en bid af deres fortælling om at være elev i Køge Kommune:
Sarah og Louise blev færdige som elever i august 2014, og har begge været i forskellige afdelinger i kommunen. Her får du en bid af deres fortælling om at være elev i Køge Kommune: