Sådan gør vi Køge tryggere

Køge skal være et trygt og godt sted at bo og færdes. Læs mere her om, hvordan Køge Kommune arbejder for tryghed - både i Køges fire største almene boligområder og i resten af kommunen.

Køge er et trygt sted at bo og færdes i. Gennem de senere år har vi dog - lige som mange andre kommuner - haft en række episoder med bander og kriminalitet. Det giver bekymring og utryghed, både i Køges fire største, almene boligområder og i resten af kommunen.

Køge Kommune tager udfordringen alvorligt. Vi vil bremse fødekæden til banderne - vi vil populært sagt hjælpe børn og unge til at vælge skole og sport i stedet for gadehjørnet. Og generelt skruer vi nu op for alle de mange indsatser, der kan hjælpe Køge-borgere i alle aldre væk fra en kriminel løbebane.

Samarbejde for tryghed

 Vi har ingen hurtige mirakelløsninger. Men vi arbejder allerede for et tryggere Køge på mange forskellige måder - og nu skruer vi op for indsatsen. Bl.a. er vi i 2013-16 med til at give de største boligområder et løft med en boligsocial helhedsplan: en vifte af projekter, som skal skabe tryghed og trivsel.

Vi arbejder tæt sammen med bl.a. politi, boligforeninger og foreninger - og med borgerne selv - om at gøre Køge tryggere. Forebyggelse er kommunens opgave, mens politiet tager sig af aktuelle udfordringer med bander og kriminalitet.

 

Læs mere om Køge Kommunes boligsociale indsats

Læs mere om Byrådets pulje, "Tryghed og Godt Ungeliv"

Læs mere om Køge Kommunes SSP-samarbejde