Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Fakta om Køge Kommune Bag om Køge Kommune

Bag om Køge Kommune

Midt mellem hav, marker og skov ligger Køge Kommune. Her leves livet i små og større bysamfund, med den gamle købstad, Køge som et naturligt samlingspunkt, med hyggelige stræder og rige handelsliv.

Allerede i 900-tallet fik Harald Blåtand øje på Køges attraktive beliggenhed. Det, der i dag er et af landets mest trafikerede motorvejskryds ved Lellinge, var for Harald Blåtand en strategisk placering for en af Danmarks syv ringborge. I Køge Kommune bor historien og udviklingen side om side. I Køge by finder du Danmarks ældst fungerende Rådhus fra ca. 1552 og det ældst daterede bindingsværkshus fra 1527. Kommunen er kendt for at have et rigt kultur- idræts- og fritidsliv, hvor der er alsidige og spændende tilbud til langt de fleste kultursjæle.

Med respekt for historien, har kommunen satset på en massiv vækst og udvikling, som har betydet at flere borgere og flere virksomheder er kommet til.


Befolkning og geografi

Køge Kommune er beliggende i den østlige del af Region Sjælland i Danmark. Kommunen strækker sig over et areal på ca. 255 kvadratkilometer og har en befolkning på cirka 62.000 indbyggere.
Køge Kommune består af områderne Borup, Ejby, Bjæverskov, Gørslev, Vemmedrup, Køge Nord (Ølby og Ølsemagle), Køge Bymidte, Ll. Skensved, Lellinge, Algestrup, Herfølge og Hastrup. 


Tæt på hovedstaden og naturen

Køge Kommune er kendt for sin gode infrastruktur og transportmuligheder. Der er gode tog- og busforbindelser til både København, det øvrige Sjælland og resten af landet, hvilket gør det nemt for pendlere og turister at komme til og fra kommunen. Fx er der bare 18 minutter mellem Køge Nord Station og København, ligesom man fra Køge Station i byens midte kan nå København på 30 minutter med regionaltoget.
Motorvejene sikrer forbindelsen mod nord, vest og syd, og der er et veludbygget jernbanenet med regionaltog og S-tog.
Køge Kommune er ikke blot privilegeret ved sin centrale beliggenhed men er samtidig omgivet af skøn natur. Skovboegnens karakteristiske landskab med herregårde, marker, landsbyer og skove samt Køge Å og skovene ved Køge Ås indbyder til ture ud i det blå. Det samme gør de smukke strande nord og syd for Køge Havn.
Stærk erhvervskommune i udvikling
Gennem tiderne har Køge været kendt som en stærk og traditionsrig industrikommune, hvor store virksomheder har ført an i kommunens udvikling. I disse år oplever kommunen også en betydelig vækst inden for blandt andet service, handel, transport og logistik, hvor nye virksomheder i alle størrelser skyder op. 
Køge Kommune har gennem årene satset på vækst og udvikling, og er i høj grad lykkedes. Udvidelsen af motorvejen og etableringen af Køge Nord Station betyder en helt særlig god infrastruktur, hvilket har stor betydning for de mange virksomheder, der vælger at slå sig ned i kommunen. 
En række andre udviklingsprojekter har betydet, at Køge Kommune er under forandring. Beslutningen om, at Sjællands Universitetshospital skal ligge i Køge Kommune, etableringen af Skandinavisk Transport Center, udviklingen af havneområdet fra tung industri til kystnært boligbyggeri, udviklingen af Køge bymidte med nye butikker med videre har alt sammen betydning for den interesse, Køge Kommune har blandt tilflyttere og tilflyttende virksomheder.  

 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje