Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Job hos os Bliv elev hos os Pædagogisk Assistent

Pædagogisk Assistent

Har du lyst til at arbejde med børn og unge? Så bliv PA-elev i Køge Kommune. Som PA-elev får du spændende og udfordrende opgaver og en elevplads, hvor ingen dage er ens. Du har også mulighed for at lægge de første sten til en pædagoguddannelse. Som PA-elev kan du se frem til en uddannelse med løn og sikkerhed for, at du har en praktikplads.

Uddannelsen

Pædagogisk Assistentuddannelsen tager 2 år og 1,5 måned og veksler mellem praktik og skole. Skolen er på ZBC, afdeling Køge. Praktikperioderne foregår i Køge Kommunes dagtilbud. Under din praktik får du en vejleder, som vil vejlede og støtte dig. Kommunen er din arbejdsgiver igennem hele uddannelsen.

Når du bliver uddannet pædagogisk assistent, er du kvalificeret til at arbejde med børn, unge og voksne i dagtilbud, SFO, klub eller botilbud.

Din baggrund

Få at søge om en elevplads som pædagogisk assistent i Køge Kommune skal du:
•    have bestået grundforløb 2 Pædagogisk Assistent

Hvis du er over 25 år og har mindst 2 års erfaring som pædagogmedhjælper indenfor de seneste 4 år, kan du tage den pædagogiske assistent uddannelse (PAU) uden oplæring (praktik) og grundforløb. Du skal have lavet en realkompetencevurdering før du kan søge en plads på holdet som EUV 1 elev. Læs mere om den 1-årige PAU på ZBCs hjemmeside  ZBC | Tag uddannelse til pædagogisk assistent som voksen

Læs mere om kriterier for at blive pædagogisk assistent på ZBCs hjemmeside:  Pædagogisk Assistentuddannelsen på ZBC

Sådan ansøger du om at blive elev som pædagogisk assistent:

Køge Kommune ansætter pædagogisk assistentelever 2 gange årligt med ansøgningsfrist 31. marts og 31. oktober. Ansøgningen sendes digitalt. Stillingsopslaget bliver tilgængeligt ca. 1 måned før ansøgningsfrist.  Du kan finde stillingsopslaget på Køge Kommunes hjemmeside under "Job hos os --> Ledige stillinger".

Du skal skrive en motiveret ansøgning og vedhæfte dit CV, eksamensbeviser samt dokumentation for, at du har bestået eller er i gang med at grundforløb 2 pædagogisk assistent. Evt. realkompetencevurdering. 

Der er ansættelsessamtaler i starten af april og november måned med forventet opstart på hovedforløbet i enten januar eller juni måned. 

Løn, ferie og arbejdsvilkår som PA-elev

Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, både i læreplads- og skoleperioderne. Beløbet afhænger af, om du er under eller over 25 år.

  • Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst med FOA. Læs mere på:  FOA's overenskomster
  • Er du under 25 år, er din startløn som elev typisk ca. dobbelt så høj som SU for udeboende over 20 år. Din elevløn stiger, mens du er under uddannelse.
  • Er du 25 år eller derover, er din startløn som elev typisk højere. Den vil som regel ligge på niveau med den minimumsløn, som er aftalt for voksne på området.
  • Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter, fx hvis du har over 10 km til skole.

Den ugentlige arbejdstid er i gennemsnit på 37 timer.

Kontaktperson

Vil du har spørgsmål eller vil vide mere om at blive PA-elev i Køge Kommune, så kontakt pædagogisk konsulent Jeppe Pheiffer Hansen på tlf. 21 56 19 08 eller mail jeppe.hansen@koege.dk

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje