Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Ny i Køge Kommune

Ny i Køge Kommune

Her finder du en introduktion til din nye kommune samt informationer, der kan være relevante for dig som ny her i kommunen. Du finder desuden en række links til, hvordan det er at bo, arbejde og vokse op her

Købstads kommune på vej mod regionalt kraftcenter

Køge Kommune har det hele: historie, byliv, erhvervsliv og kulturliv. Dejlig natur med skov og hav. Og det hele er tæt på, uanset hvor i kommunen, du vælger at bo. Køge er i udvikling. Lige ny bygges der nyt universitetshospital, nyt byområde i Køge Kyst, ny jernbane København–Ringsted med station i Køge Nord og en ny uddannelsesby i Campus Køge.  De mange udviklingsprojekter vil præge og udvikle kommunen i de kommende år og gøre Køge Kommune til et regionalt kraftcenter og dermed også skabe mere vækst og velfærd. 

Geografi og borgere i Køge Kommune 

I Køge Kommune bor der omkring 60.000 borgere i Borup, Ejby, Bjæverskov, Gørslev, Vemmedrup, Køge Nord, Køge Bymidte, Ll. Skensved, Lellinge, Algestrup, Herfølge og Hastrup rundt på kommunens i alt 25.600 ha. 


Velkommen i Køge Kommune.

Køge Kommune skaber de bedste rammer for børn i både dagtilbud og skoler. Høj kvalitet, gode fysiske rammer og stor fleksibilitet i hverdagen. Så børn bliver trygge og udvikler selvtillid og selvstændighed. Du har krav på en plads senest tre måneder efter, du har skrevet dit barn op til en dagtilbudsplads.

I Køge Kommune er der et hav af boligtyper og nye er på vej. Lejlighed eller hus, nyt eller gammelt eller endnu ikke bygget. Og til leje, andel eller eje. Vi har nye boligområder og har styr på tilladelserne, hvis du skal bygge om eller renovere i det gamle. Husk at fortælle os, at du er flyttet, senest fem dage efter du flytter.

Køge Kommune har det hele. Hos os er idrætten for alle. I foreninger, sammen med familien og med masser af idrætstilbud i hverdagen. Og det samme gælder kulturlivet. Det er både rigt på historie og hverdagens kulturoplevelser.

Vi graver for at skabe nye muligheder for hele vores kommune. Tusinder af nye arbejdspladser, bedre tog- og vejforbindelser, nye byrum og stærke uddannelsestilbud er godt på vej. De mange udviklingstiltag og projekter gør Køge Kommune til et regionalt kraftcenter og er med til at skabe vigtig vækst og velfærd i hele kommunen.

Virksomheder og iværksættere har gode rammer i Køge Kommune. Med let adgang til resten af Danmark og verden. Vi udnytter vækstpotentialet i de store projekter i kommunen til fordel for erhvervslivet. Med én indgang til kommunen for erhvervslivet, guider vi dig hele vejen igennem at drive virksomhed i Køge. Med blandt andet kurser, hjælp og netværk til både den nye og den garvede virksomhed.

Køge Byråd er kommunens øverste myndighed. Byrådet har 27 medlemmer, der er valgt for fire år ad gangen. Byrådet forvalter kommunens anliggender og økonomi. Byrådets beslutninger og bestemmelser forvaltes og udmøntes af kommunens fire forvaltninger. Forvaltningerne varetager blandt andet folkeskoler, dagtilbud, ældrepleje, sundhed, socialforsorg, folkeregister, arbejdsmarked, miljø og teknik, museer og biblioteker her i kommunen.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje