Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Designlinje og byvåben

Designlinje og byvåben

Med vores designlinje skaber vi genkendelighed når vi kommunikerer fra forvaltninger og institutioner. Læs mere om designlinjen og se alt om fonte, farver og brug af byvåben.

Køge Kommune har fået ny designlinje. Designlinjen fortæller, hvordan vi skaber genkendelighed gennem ny font, opdaterede og nye farver og ny logoversion. 

Har du spørgsmål til den nye designlinje kan du kontakte grafikeren i Kommunikation. 

Byvåben

Køges byvåben består af fire hovedmotiver: Køge bro med broport, en kongekrone, et kors og Vorherres beskyttende hånd. 

Symbolikken afspejler den middelalderlige verdensopfattelse, hvor købstaden står under beskyttelse af kongen, kirken og øverst oppe Vorherre selv. Vi bruger kun det gamle byvåben ved særlige lejligheder, og du skal søge Økonomiudvalget om tilladelse til at bruge det.

I dag bruger vi en moderne udgave af det originale byvåben. Sammen med byvåbenet bruges et navnetræk. Bogstaverne er specialtegnet, så de passer til byvåbenets hvælvede brinker, bølger og skjoldform. Navnetrækkets udformning er også tegnet til at signalere, at Køge er en gammel by med en lang historie. Køge centrum er rig på velbevarede byhuse fra omkring 1600-tallet og senere. De hvælvede detaljer i bogstavstegningen refererer til gamle udskårne udsmykninger fra bybilledet.

Vores byvåben er i to forskellige udgaver hhv. positiv og negativ udgave og i to forskellige layouts der giver flere muligheder for anvendelse. Ønsker du at anvende vores byvåben skal du kontakte Kommunikation, hvor det kan udleveres i korrekte filformater. 

Grafiker, Kommunikation

Torvet 1, 4600 Køge

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje