Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Aktuelt Kultur- og Idrætsudvalget inviterede til dialog om budget og idrætsfaciliteter

Kultur- og Idrætsudvalget inviterede til dialog om budget og idrætsfaciliteter

Kultur- og Idrætsudvalget inviterede til dialog om budget og Idrætsfaciliteter
I tirsdags var der mulighed for at give sit blik på både budget og Idrætsfacilitetsanalyse, da begge dele var på dagsordenen på aftenens møde i Ravnsborghallen. Foreningerne var da også mødt talstærkt op, og spørgelysten var stor. Budget og det sparekatalog, som er foreslået fra Kultur- og Idrætsudvalgets side, blev lagt frem. Det gav anledning til en del bemærkninger om blandt andet sammenlignelighed mellem idrætsanlæg, -faciliteter og kulturtilbud.

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Ken Kristensen påpegede, at det vil være en subjektiv vurdering at sige, at vi har mange idrætsfaciliteter i kommunen – i forhold til kulturtilbud. Han fortsatte videre: - Der skal også laves en kulturanalyse. Først når vi også har den, så vil det være muligt at sammenligne de to områder. 

Også Idrætsfacilitetsanalysen gav anledning til opklarende spørgsmål. Den vigtigste konklusion på analysen er, at vi i Køge Kommune lige nu har de faciliteter, som der er brug for, men fordelingen af tider, organisering, styring og ledelse af aktiviteterne kan tåle at komme under luppen og tænkes forfra.

Ken Kristensen konkluderede også: - Analysen giver ikke alle svar, men rejser flere spørgsmål. Vi har undersøgt platformen og grundlaget, som vi står på, og dernæst vil vi arbejde med visionen. Som afslutning på mødet opfordrede Kultur og Idrætsformanden alle foreninger til at gå hjem og drøfte analysen med baglandet, komme med nye input og deltage i den videre proces.

Proces og tidsplan for arbejdet med Idrætsfaciliteter i Køge Kommune 

•    5. september, Dialogmøde med borgere og foreninger.

•    25. november IdrætsTopmøde med workshops: foreninger og borgere inviteres til at komme frem med relevante indsatser i forhold til idrætsfaciliteter.

•    24. januar, 2024, Kultur- og Idrætsudvalget godkender handleplan for idrætsfaciliteter i Køge Kommune.

•    Du kan læse visionsnotat og Idrætsfacilitetsanalysen (baggrundsrapport) her:           

Visionsnotat for idrætten i Køge Kommune. Tendenser og mulige indsatsområder (idan.dk)

idraetsfacilitetsanalyse-i-koege-kommune-baggrundsrapport.pdf (idan.dk)

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje