Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Foreningsnyt Velfærdsalliance og hæder til en ildsjæl

Velfærdsalliance og hæder til en ildsjæl

I går onsdag skete det positive, at Køge Kommunes Borgmester Marie Stærke, Kultur og Idrætsformand Ken Kristensen, DBU’s formand Jesper Møller og DBU Sjællands formand Jacob Koed underskrev en velfærdsalliance, der rækker langt ud over banerne og ind i børn og unges fritidsliv, mentale sundhed og nye fællesskaber.

Fællesskaber og trivsel
Alle aftalens parter er stolte og glade for aftalen, der lover godt for styrkede fællesskaber, nye initiativer for børn - især piger og voksne. Sunde fællesskaber skaber glade mennesker. Håbet er, at det nye samarbejde vil styrke både klubber, de mange børn, unge og voksne samt ældre, som fodbold kan motivere.

Flere aktive børn
Når vi styrker de lokale fodboldklubber med et formaliseret samarbejde med DBU, så kan vi måske bidrage til at løse nogle af de udfordringer, der er. Hvis vi kan hjælpe med at få flere børn og unge til at dyrke sport, så er det noget der kan gøre alle glade. Klubberne får ovenikøbet den sidegevinst, at der sættes spot på at udvikle nye trænere og frivillige lød de fra de underskrivende parter.

Se flere detaljer om velfærdsalliancen:
Nyt fodbold-samarbejde til glæde for Køge-borgerne og deres sundhed (koege.dk)


Ildsjæl hædret
I går modtog fodboldtræner og formand for IF Bjæverskov Fodbold, Jacob Hammerum Kultur og Idrætsudvalgets Ildsjælepris ved et arrangement i fodboldklubben 


En synlig bevæget Jacob Hammerum får overrakt Ildsjæleprisen af formand for Kultur og Idrætsudvalget, Ken Kristensen, sammen med æren, en gavekurv og blomster

Motivationen lød:

En større ildsjæl skal man lede meget længe efter. Fodbold, klubben og de unge er en hjertesag for ham. Han har Kone, 3 børn, Fuldtidsjob, træner de unge. Er med til alle deres kampe, træner, uddanner sig, Er formand for klubben. Jacob er blevet dommer. Han arrangerer klubaftener, stævner og sociale arrangementer for de unge. Han står sågar selv i køkkenet og laver mad til de unge på sådanne aftener. Dagen efter - tidligt op, og dømme en kamp et sted på Sjælland, eller måske en 1. holds kamp og senere en 2. holds kamp. 

Vi har brug for ildsjæle
Alle foreninger har dem, og de gør et vigtigt stykke arbejde for fællesskabet. De frivillige, der hver uge bidrager til et aktivt og levende foreningsliv. Det hylder Kultur- og Idrætsudvalget med ildsjæleprisen, der gives til en ildsjæl, der gør en særlig indsats eller har en særlig betydning for en idræts-, fritids- eller kulturel forening. Onsdag den 13. september gik prisen til Jakob Hammerum fra IF Frem Bjæverskov Fodbold. 

Kultur- og Idrætsudvalget uddeler ildsjæleprisen tre gange om året. Næste indstilling til prisen er 1. oktober. Sådan indstiller du en ildsjæl:
Indstilling til Ildsjæleprisen 1. oktober (koege.dk)

 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29 18 93 74
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje