Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder 174 nye ladepladser på vej rundt om i Køge Kommune

174 nye ladepladser på vej rundt om i Køge Kommune

Kontrakten om opsætning af 174 nye ladepunkter på 38 lokationer rundt om i Køge Kommune er nu underskrevet og sender Køge Kommune til tops på ladestander-listen. Forventningen er, at el-bilisterne vil kunne få gavn af de nye standere i løbet af et år og dermed bidrage positivt til ambitionerne om mere bæredygtige transportformer

Kontrakten om opsætning af 174 nye ladepunkter på 38 lokationer rundt om i Køge Kommune er nu underskrevet og sender Køge Kommune til tops på ladestander-listen. Forventningen er, at el-bilisterne vil kunne få gavn af de nye standere i løbet af et år og dermed bidrage positivt til ambitionerne om mere bæredygtige transportformer
 
Det bliver virksomheden EWII, der skal stå i spidsen for opsætningen af i alt 174 nye ladepunkter rundt om i Køge Kommune. Kontrakten er netop indgået, og de 174 ladepunkter bliver opsat på 38 forskellige lokationer - 50 af de nye ladere bliver hurtig-/lynladere. 

Med opsætningen af de nye ladestandere vil elbillister i alle de større bysamfund i Køge Kommune kunne lade deres biler op på offentlige steder.

-    Det er en rigtig god nyhed, at vi har fået en god kontrakt på plads. Det ligger os meget på sinde at bidrage til, at det er let for folk, der kører miljøvenligt, at få ladet deres biler op – også på offentlige pladser. Så vi ser frem til, at tilgængeligheden bliver endnu bedre her i Køge Kommune, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen. 

Med de 174 nye ladepunkter når det samlede antal ladepunkter op på lige knap 300 rundt om i kommunen, hvilket altså også giver lademuligheder i både Borup, Herfølge, Ejby, Bjæverskov, Vemmedrup, Algestrup, Ll. Skensved og Gørslev. 

På en fin 3. plads

De 300 ladestandere svarer til 4,8 ladestander pr. 1000 indbygger, hvilket ville placere Køge Kommune på en fin 3. plads på landsplan, hvis alle standerne var klar i dag. Hos Klima- og Planudvalgets formand er der også tilfredshed med den nye aftale.

-    Elbiler er et vigtigt skridt på vejen til at få nedbragt vores co2-udledning. Vi ved, at adgangen til at lade er afgørende for, om folk vil satse på el- fremfor benzinbiler. Så derfor er den nye aftale godt nyt, siger Niels Rolskov.

Jesper Nicolaisen, chef for ladeinfrastruktur i EWII påpeger ligeledes, at de mange nye ladestandere vil gøre en forskel for den grønne bilisme i kommunen: 

-    Og vi er meget glade for at være med til at skubbe positivt til udviklingen. Vores vision er at nå ud til så mange elbilister som muligt og gøre det let tilgængeligt at lade. Dét tager vi nu et stort skridt med i Køge, siger han.  

Forventningen er, at EWII vil begynde opsætningen af standerne i løbet af efteråret. Præcis hvornår afhænger dog af, at el-leverandøren vil kunne levere den fornødne strøm. Det er i øvrigt EWII, der som udbyder afholder udgifterne til at opsætte de nye ladestandere.

Her kan du se, hvor der opsættes ladestandere og følge projektet.

Den nye aftale om ladestandere:

•    Der opsættes ladestandere 38 steder
•    I alt 174 ladepunkter
•    Heraf er 50 hurtigladere og enkelte lynladere
•    8 steder opsættes hurtigladere
•    Ved alle kommunes skoler og haller opsættes ladestandere 
•    I Ølby ved stationen, svømmehallen og centeret opsættes tilsammen over 25 ladepunkter
•    På P-pladserne ved Blegdammen, Pedersvej/Sankt Gertrudsstræde og Bjerggade opsættes tilsammen over 30 ladepunkter

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje