Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Alkestrupskolen inviterer til åbent hus: Fylder (mindst) 285 år

Alkestrupskolen inviterer til åbent hus: Fylder (mindst) 285 år

En tur i lokalarkiverne på Herfølge Bibliotek har givet anledning til en fejring af Alkestrupskolen, som viser sig at have en lang historie bag sig. Derfor slår skolen dørene op til åbent hus den 22. september til en hyggelig dag for lokalsamfundet med fokus på børneliv før og nu.

Alle med tilknytning til Alkestrupskolen er inviteret til en hyggelig dag med fokus på fællesskabet, når Alkestrupskolen holder åbent hus den 22. september. Anledningen er skolens meget lange historie, som kom bag på skoleleder Merete Fledelius, da hun undersøgte den på Herfølge Biblioteks lokale arkiv:

- Jeg var i tvivl om skolens jubilæum, så jeg granskede dokumenterne på biblioteket, og her står der, at bønderne i 1737 bad Grev Moltke af Bregentved Gods om egnede skolelokaler, da der allerede havde været undervisning af bøndernes børn i noget tid. Det er helt unikt, at der har været skole her i så lang tid – greven har tilsyneladende lavet en skole for bøndernes børn, før skolepligten blev indført i 1739, og Alkestrupskolen fylder så mindst 285 år. Det er en god anledning til at fejre fællesskabet her i Algestrup, og jeg håber at se en masse med tilknytning til skolen, siger skoleleder Merete Fledelius.

Der er 123 elever på Alkestrupskolen fra børnehaveklasse til 6. klasse, og i ugen op til det åbne hus arbejder de på projekter under titlen: ”Hvordan har børnelivet forandret sig igennem Alkestrupskolens tid”. 
Besøgende kan se frem til produkter, rollespil, gamle lege og andet, som eleverne har lært om og fremstillet i ugens løb. Bønderne fik i øvrigt deres skolelokale i 1700-tallet. Det er dog revet ned nu, og er i dag erstattet af flere bygninger på Byvej 31.

Om åbent hus på Alkestrupskolen:

Alle nuværende elever på Alkestrupskolen og deres familier, tidligere elever borgere i Algestrup er inviteret til åbent hus på Alkestrupskolen fredag den 22. september fra kl. 15 til 19.30. 

Vær opmærksom på, at der skal bestilles mad på forhånd, hvis man vil spise med. Deadline er 7. september – læs mere på: https://alkestrupskolen.aula.dk/285-aars-foedselsdag

Pressekontakt: 
Skoleleder Merete Fledelius, telefon: 24 91 76 32

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje