Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Ansatte i Køge Kommune bruger whistleblowerordning

Ansatte i Køge Kommune bruger whistleblowerordning

På et år har Køge Kommune modtaget ti indberetninger til den whistleblowerordning, der skal sikre en god og tryg arbejdsplads for medarbejderne.

Køge Kommune har siden 2019 haft en whistleblowerordning, som skal være med til at gøre kommunen til en god og tryg arbejdsplads for ansatte. Ordningen sikrer, at medarbejderne har et sted at henvende sig, hvis de måtte få viden om alvorlige uregelmæssigheder på arbejdspladsen.

Hvert år gives en status på, hvordan ordningen fungerer og antallet af indberetninger. I 2022 kom der i alt ti indberetninger til Køge Kommunes whistleblowerordning. 

Ingen politianmeldelser

Af de ti indberettede sager var ingen så alvorlige, at de har ført til politianmeldelse. Desuden blev én indberetning afvist, da den ikke opfyldte kriterierne for ordningen. 
De resterende ni sager er blevet behandlet af whistleblowergruppen (WBO-gruppen), som består af Køge Kommunes jurister. Alle sager er fulgt op på af WBO-gruppen for at undersøge og vurdere rigtigheden af de påstande, der blev fremsat i indberetningerne. Tre sager var mindre alvorlige og krævede ikke opfølgning, mens WBO-gruppen har iværksæt konkrete og relevante tiltage for at løse og/eller forbedre de resterende seks sager.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje