Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Badning frarådes på Nordstranden – men der kan igen bades ved Ølsemagle Revle

Badning frarådes på Nordstranden – men der kan igen bades ved Ølsemagle Revle

Hop ikke i vandet ved Nordstranden – nye badevandsprøver viser et forhøjet indhold af E.coli-bakterier. Ved Ølsemagle Revle er badevandet dog fint igen efter forbuddet i mandags.

Badning frarådes midlertidigt på Nordstranden, fordi prøver af badevandet viser et højt indhold af E.coli-bakterier. Hvis du har badet ved Nordstranden og er blevet dårlig, opfordrer vi dig til at søge læge.

Der kan igen bades både på nord- og sydsiden ved Ølsemagle Revle, hvor kommunen mandag måtte udstede et midlertidigt forbud mod badning på grund af det høje indhold af E.coli-bakterier. De nyeste badevandsprøver viser, at vandet er fint igen både på nord- og sydsiden af revlen.

De nyeste badevandsprøver er taget mandag ved frokosttid, hvor der også blev taget nye prøver ved havnebadet i Køge Marina, hvor badevandet bliver målt som meget fint. 

Der har ikke været udslag i badevandsprøver fra Søndre Strand, som senest er testet i forbindelse med afviklingen af Køge Jernmand i weekenden, og her kan der fortsat bades. 

Skilte om forbuddet ved Ølsemagle revle bliver taget ned og nye skilte sættes op ved Nordstranden torsdag den 22. juni. Der tages opfølgende vandkvalitetsprøver ved Nordstranden, og prøvesvarene offentliggøres hurtigst muligt og tidligst søndag eftermiddag.

Køge Kommune får taget minimum ti badevandsprøver i løbet af badesæsonen fra 1. maj til 1. september. Hvis en prøve viser tegn på forurening, tages der flere opfølgende prøver. Du kan se analyserne af badevandet på Køge Kommunes hjemmeside, hvor du også kan se datoer for de på forhånd planlagte badevandsprøver: Badevandsprøver for strande og badesøer (koege.dk)  

Pressekontakt:
Miljøsagsbehandler Torben Jul, telefon 5667 6823

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje