Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Belægningen på Køge Bro renoveres, mens dele af Brogade får fjernvarme

Belægningen på Køge Bro renoveres, mens dele af Brogade får fjernvarme

I slutningen af august går renoveringen af Køge Bro i gang – der bliver lukket for al biltrafik over broen frem til slutningen af november, hvor projektet af den ikoniske bro forventes afsluttet. Busser, cyklister og gående vil fortsat kunne passere. I perioden vil en del af Brogade ligeledes være spærret i forbindelse med fjernvarmearbejde, som er fremrykket, så de to projekter kan færdiggøres samtidig

I mere end 400 år har der været en bro. Først var den af træ – siden 1637 har den ifølge Køge Arkivernes beskrivelse været af sten, mens Køge Bro, som vi kender den i dag, er opført i 1802. 
Broen forbinder Fændediget med Brogade og er blevet udvidet af flere omgange i takt med, at trafikken er vokset. Seneste udvidelse fandt sted i 1994, hvor Køge Bro blev genindviet – og nu er det tid til en renovering af belægningen på den ikoniske bro.

-    Køge Bro er et af Køge Kommunes kulturhistoriske monumenter, som også i dag er af afgørende betydning for adgangen til Brogade og resten af Køge Midtby. I Køge Kommune har vi længe bygget nyt og flot – men vi har også et ansvar for at passe på det, vi har. Derfor har byrådet afsat midler til blandt andet at renovere nogle af vores gamle broer, som jo fortsat er vigtig infrastruktur, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen, om det kommende renoveringsarbejde. Arbejdet, som består i udskiftning af brobelægningen i hele krydset samt ny membran over selve broen, begynder 21. august og varer frem til slutningen af november. I perioden vil der være lukket for al biltrafik over broen samt i krydset mellem Fændediget, Brogade og Køge Bro. Der vil være skabt plads til, at busser, gående og cyklister kan benytte både broen og krydset.

Fjernvarmeprojekt fremrykket

I samme periode vil Køge Fjernvarme tilslutte en del af den sydlige ende af Brogade til fjernvarmenettet. Det betyder gravearbejder og en lukning af Brogade for biltrafik fra Køge Bro og hen til omkring Hugos Gaard i perioden 4. september til 21. oktober. Fjernvarmeprojektet skulle først være gået i gang til næste år, men er fremrykket således at borgerne generes mindst muligt af anlægsarbejder forklarer distributionschef hos VEKS, Thomas Hopp:


-    Vi er klar over, at vi vil være i vejen for beboere, trafikken og de handlende, når vi skal lægge fjernvarmeledninger. Men gennem et tæt samarbejde med kommunen har vi søgt at reducere de uundgåelige gener mest muligt ved at koordinere arbejdet, så det bliver udført samtidig med renoveringen af Køge Bro, siger han.

I perioden vil også den sydlige Brogade ligeledes kunne benyttes af fodgængere, mens cyklister må trække inde på fortovet.

Der vil fortsat være åbent for al den gode handel i hele Brogade, hvor der også fortsat vil være mulighed for parkering om end i begrænset omfang.

Så længe Køge Bro er spærret for biltrafik, vil adgang til Fændediget skulle ske fra Bag Haverne, mens bilister vil kunne komme til Brogade via Køge Torv. For at skabe en så fleksibel trafikafvikling, bliver der etableret en vendemulighed så tæt på vejspærringen på Brogade som muligt.

Pressekontakt
Lene Møller Nielsen: 24 52 92 82
Køge Fjernvarme/VEKS: Kommunikationsmedarbejder, Karen Dam Mortensen: 43 66 03 18

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje