Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Din regning for affald i Køge

Din regning for affald i Køge

Fra 2024 betaler du for affald sammen med din regning for vand og spildevand.

I sommeren 2022 blev der indgået en bred politisk aftale om, at håndtering af affaldsydelserne i alle landets kommuner fremover skal håndteres i et separat selskab. Lovgivningen forventes først at træde i kraft i løbet af 2024, men allerede nu er Køge Kommune i gang med forberedelserne.

I Køge Kommune bliver det KLAR Forsyning, som forventes at overtage ansvaret for affaldshåndteringen. Derfor overtager KLAR Forsyning allerede fra 2024 opkrævning af affaldsgebyrer i Køge på vegne af Køge Kommune.

Din næste regning fra KLAR Forsyning vil derfor være en samlet regning for både affald, spildevand og vand (hvis du modtager vand fra KLAR Forsyning).

Affaldsgebyrerne for 2024 er de samme, som Køge Kommune har fastsat i takstbladet for 2024.  

Er du som nuværende kunde tilmeldt betaling af faste regninger fra KLAR Forsyning via Betalingsservice, vil betaling af dine affaldsgebyrer også blive betalt automatisk. 
Er du som nuværende kunde ikke tilmeldt Betalingsservice, vil du modtage din regning, som du plejer – enten via mail, e-boks eller fysisk post. 

Nye kunder vil få tilsendt et fysisk velkomstbrev, hvor der er mulighed for at tilmelde sig modtagelse af regning via mail. Hvis du som ny kunde ikke er tilmeldt regning via mail, får du i stedet regningen som fysisk brev. Herefter kan du med fordel tilmelde sig Betalingsservice til betaling af fremtidige regninger. 

Størrelsen på dit affaldsgebyr afhænger af, hvilken affaldsordning du har. Du har som borger i Køge Kommune nemlig flere muligheder for selv at vælge, hvilken størrelse affaldsbeholder du vil have, samt hvor mange. Derfor findes der mange forskellige kombinationer af affaldsbeholdere for de enkelte husstande. Især er der stor variation i affaldsløsninger og gebyrer for ejendomme med fælles affaldsløsninger. 

I gebyroversigten her kan du se, hvad de enkelte affaldsbeholdere og affaldsløsninger koster.

Dit affaldsgebyr opkræves på 2 halvårlige acontoregninger sammen med din afregning for spildevand og vand (hvis du modtager vand fra KLAR). 
Den første acontoregning for året modtager du i februar/marts 2024 sammen med din årsopgørelse for det foregående år. Den anden acontoregning for året modtager du i august/september 2024. 

Spørgsmål til din regning?

Har du spørgsmål til betaling af din regning, skal du henvende dig til KLAR Forsyning på klar@klarforsyning.dk

Spørgsmål til din affaldsordning og affaldsgebyrer?

Har du spørgsmål til din affaldsordning eller sammensætning af affaldsgebyrer, skal du henvende dig til Køge Kommune på affald@koege.dk

 

 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje