Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Dit affald - Jul og Nytår 2023/24

Dit affald - Jul og Nytår 2023/24

Jul og nytår kan godt betyde ændrede vaner, når det handler om affald. Her kan du læse mere om åbningstider, tømmedage, sortering og om afhentning af juletræer.

Plads til affaldet 

Her i julen og nytåret, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, om der er plads nok til dit affald i din todelte beholder. 
Mange af os har sikkert gæster og derfor mere affald end til daglig. Beholdere til mad- og restaffald bliver som bekendt kun tømt hver 14. dag det meste af året. Hvis du på forhånd ved, at du skal have gæster, eller af andre grunde regner med at have mere mad- og restaffald i julen/nytåret end til daglig, er det en god ide at købe én eller flere ”ekstrasække” til mad- og restaffald. 
Sækkene koster 40 kr. pr. stk. og kan købes på bibliotekerne i Herfølge, Køge og Borup i de betjente åbningstider (se www.koegebib.dk). Hvis du stiller ekstrasækken ud ved din beholder til mad- og restaffald, tager skraldemanden den med ved næste ordinære tømning.


Lukkedage på genbrugspladserne

I julen og nytåret har genbrugspladserne i Køge og Bjæverskov lukket den 24.- 25.- 26. og 31. december, samt den 1. januar. Dette gælder dog ikke borgere, der er tilmeldt genbrugspladsernes ‘Døgnåbent’. Du tilmelder dig døgnåbent via ARGOs hjemmeside (www.argo.dk).

Ændringer af tømmedage i forbindelse med jul og nytår

Skal du efter planen have tømt din todelte beholder til rest og mad mandag den 25. december, så vil du i stedet få tømt beholderen lørdag den 23. december.
Skal du efter planen have tømt din todelte beholder til rest og mad mandag den 1. januar, så vil du i stedet få tømt beholderen lørdag den 30. december. 

Har du tømning af din firedelte beholder mandag den 25. december vil du i stedet få tømt beholderen onsdag den 27. eller torsdag den 28. december.
Har du tømning af din firedelte beholder mandag den 1. januar vil du i stedet få tømt beholderen onsdag den 3. eller torsdag den 4. januar.

Hvis der er døre, porte eller lignende, ind til hvor affaldsbeholderne står, skal de være låst op og beholderne sat ud, hvis adgangsforholdene kræver dette. Hvis det ikke er sket, vil der først blive tømt ved næste ordinære tømningsdag.

Afhentning af juletræer

Du kan få afhentet dit kasserede juletræ samtidig med afhentning af storskrald i løbet af januar og februar måned. Husk at juletræet skal være uden pynt og fod. Tjek din tømmekalender for afhentningsdatoer. Juletræerne bliver omdannet til god kompost.

Gavepapir og fyrværkeri

Gavepapir uden gavebånd og snor må kommes sammen med papir i din beholder.  Overskydende fyrværkeri kan afleveres på genbrugspladsen. 

Hvis der skulle komme sne og is

Vær opmærksom på, at hvis der kommer frost og/eller sne, skal adgangsvejen være ryddet for sne og is. Husk at salte og gruse adgangsvejen. Sørg også altid for, at dit husnummer er tydeligt og tænd lys hele vejen fra skel til beholder/container.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje