Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder El-Ladcykler gør driften af de grønne områder på KIP grønnere

El-Ladcykler gør driften af de grønne områder på KIP grønnere

På Køge idrætspark er kommunebilerne skiftet ud med ladcykler, der kører på el. Det giver både trivsel til medarbejderne og en mere bæredygtig drift af de grønne områder.

På Køge Idrætspark har medarbejderne fra Vej, Park og Byrum i Køge Kommune fået nye transportmidler til brug på arbejdet. Kommunen har indkøbt ladcykler, der kører på el, som medarbejderne kan bruge i deres arbejde på stadionområdet.  

Cyklerne er oprindeligt produceret som kørestols-cykler, hvor der er plads til at køre en kørestol op i vognen. Derfor er det muligt for medarbejderne at have både græsslåmaskine, gasbrænder og andre ting med på cyklen. Derudover har cyklerne fået påsat en specialfremstillet kasse, hvor medarbejderne kan have deres værktøj i. 

Cyklerne er indkøbt som forsøg på at gøre driften af de grønne områder ved stadion mere bæredygtig ved at tilbyde et alternativ til de biler, medarbejderne normalt kører rundt i på området.

- Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ. Som kommune skal vi selvfølgelig se på, hvordan vi kan gøre vores drift mere bæredygtig, og lige på det her område giver det rigtig god mening, at medarbejderne bruger en elcykel fremfor en bil, siger Lene Møller Nielsen, formand for Teknik og Ejendomsudvalget.

Udover den mere bæredygtige tilgang til driftsopgaverne på Køge Idrætspark, så giver løsningen med ladcykler også mulighed for en bedre trivsel hos medarbejderne, som nu får god motion i hverdagen og et lidt mindre og mere smidigt transportmiddel.  

- For os at se er forsøget jo godt for både medarbejdere og for klimaet. Så da ideen poppede frem, greb vi den. Og så har det selvfølgelig været vigtigt for os, at medarbejderne også var med på ideen og kunne se alle fordelene ved det, siger Jes Hasselbalch, der er driftsleder i Vej, Park og Byrum. 

Der evalueres løbende på forsøget med ladcyklerne, så det kan overvejes, om løsningen kan fungere andre steder i kommunen.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje