Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Fællesskab i Bjæverskov: 85 ældre samles om ugentlige aktiviteter

Fællesskab i Bjæverskov: 85 ældre samles om ugentlige aktiviteter

Bjæverskov i Bevægelse er en forening af aktive seniorer, der har rundet 85 medlemmer og netop fejret 15-års jubilæum. Den seneste tilføjelse i repertoiret af aktiviteter er busture, som foreningen har fået råd til via Køge Kommunes puljemidler til frivilligt socialt arbejde, som kan søges nu.

Foreningen Bjæverskov i Bevægelse er gået fra 30 medlemmer til 85 i løbet af de seneste seks år. Fællesskabet begyndte med gåture, så blev cykelhold bygget på, og senest er der også kommet stolehold med siddende gymnastik på foreningens ugentlige program. Men det sociale er mindst lige så vigtigt som aktiviteterne, fortæller formand i Bjæverskov i Bevægelse Aase Olsen.

- Vi har lavet hold, som alle kan være med på, og man skal være meget syg, for at man ikke kommer, for man får et netværk her - man bliver kendt, når man går i brugsen, og det er meget værd i en by som vores. Så er der lige en, der siger ”var du ude og gå i tirsdags”, og det er rart at have til fælles. Vi har mange medlemmer, som er alene, og de finder også venskaber her, der trives uden for vores store fællesskab, siger Aase Olsen.

I foreningen er der også stort fokus på at tage godt imod nytilkomne, fortæller kasserer Gurli Langholm.

- Som forening med 15 år bag os går vi meget op i ikke at have klikedannelser og tage godt mod nye medlemmer. De kommer ofte, fordi de kender eksisterende medlemmer i forvejen. Vi hilser på og holder lidt ekstra øje med, at man kommer med - måske er de lige blevet alene og skal til at finde sig til rette i et nyt liv. Alle er velkomne, og vi hører fra tilkomne, at der altid er nogen, der er gode til at tage dem med i fællesskabet, siger Gurli Langholm. 

Puljemidler giver flere muligheder

Sammen med antallet af medlemmer er også ambitionerne for foreningens aktiviteter steget. Derfor søgte Bjæverskov i Bevægelse om puljemidler til frivilligt socialt arbejde i 2022, og bevillingen gjorde det muligt for medlemmerne at tage på sommerudflugt sammen.

- Vi fik 10.000 kroner i frivilligpuljemidler fra Køge Kommune. Det passede lige til, at vi kunne leje en bus og invitere alle medlemmer på tur til Rudolph Tegner-museet ved Dronningmølle. 50 medlemmer deltog, og vi søger igen i år, så vi kan komme på flere ture, siger Aase Olsen.

Bjæverskov i Bevægelse tager også på løvfaldsture med fast menu af kartoffelporresuppe, ligesom en juletur er fast på programmet.  

- Men den sparer vi op til af kontingentet. Det er 225 kroner hvert halve år, og det har ikke rykket sig, siden vi startede foreningen, siger Gurli Langholm. 

Bestyrelsen for Bjæverskov i Bevægelse foran sognegården i Bjæverskov, hvor foreningen låner lokaler og mødes i forbindelse med aktiviteter. Fra venstre er det næstformand Jytte Rasmussen, bestyrelsesmedlem Lis Kruse, kasserer Gurli Langholm, bestyrelsesmedlem Marianne Skaaning og formand Aase Olsen. Foto: Køge Kommune

Søg puljemidler til frivilligt socialt arbejde i 2023 nu

Køge Kommune uddeler hvert år midler til frivilligt socialt arbejde. I 2021 blev der givet tilskud til mere end 70 frivillige sociale indsatser indenfor sundhed, sygdom, fællesskabsaktiviteter til ældre, støtte til unge og folk med psykiske udfordringer.

- Fællesskaber er vigtige både for vores livskvalitet som mennesker og for sammenhængskraften i vores samfund. Køge Kommune har mange ildsjæle og foreninger, der skaber fællesskab og drager omsorg i deres lokalsamfund, og det vi vil rigtig gerne understøtte og give gode rammer med puljemidlerne, siger Bent Sten Andersen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Køge Kommune.

Der kan nu søges puljemidler for 2023 her – du finder ansøgningsskemaet under fanen ”Støtte til frivilligt socialt arbejde”.

Ansøgningsfristen er den 14. november 2022.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje