Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Flere tilbud til fædre på barsel

Flere tilbud til fædre på barsel

Nyt tilbud skal støtte fædre på barselsorlov, så far og barn kan få den bedste start sammen.

Fædre med barnevogne har det seneste år fyldt mere i gadebilledet. Det er nemlig ét år siden, at en ny orlovsmodel trådte i kraft, som betyder, at 11 uger af en barselsorlov er øremærket til fædrene. I Køge Kommune har flere fædre derfor været på barsel det seneste år, og mange har deltaget i de fædregrupper, som Køge Kommune lancerede i forbindelse med den nye orlovsmodel. 
Nu er der endnu flere gode nyheder på vej til fædre på barsel i Køge Kommune, som med støtte fra Egmont Fonden lancerer et nyt projekt, der skal støtte fædre i at få en god barselsorlov og styrke den tidlige tilknytning til deres barn. 

- Projekt F for Far giver mulighed for at styrke relationen mellem far og barn og samtidig styrke familien som helhed. Fra undersøgelser ved vi, at det mindsker risikoen for konflikter og brud i familien, hvis far tager barsel. Derfor er vi utroligt glade for, at Egmont Fonden har valgt at støtte os, så vi får mulighed for at sætte fokus på far og afprøve nye tiltag, siger formand for børneudvalget, Pernille Sylvest.

Fars Legestue og besøg fra sundhedsplejersken

Projekt F for Far består af flere initiativer: Fars Legestue, hvor fædre på barsel, eller med små børn, én gang ugentligt kan deltage i aktiviteter, der styrker relationen mellem far og barn og sætter fokus på barnets sundhed, udvikling og trivsel. I legestuen kan man møde op og tumle med de små og møde andre fædre. Det vil også være muligt at stille spørgsmål til en sundhedsplejerske, fysioterapeut eller forebyggende rådgiver.


Som et nyt forsøg vil Køge Kommune desuden introducere målrettede barselsbesøg fra sundhedsplejersken til fædre i et afgrænset projektdistrikt. Og så lanceres et åbent tilbud om Circle of Security Parenting (CoS-P) forløb - også kendt som tryghedscirklen - for både fædre og mødre til børn i vuggestuealderen, der er usikre i forældrerollen. Formålet med CoS-P er at styrke relationen mellem barn og forældre og fremme en tryg tilknytning. Endelig styrkes indsatsen for at guide fædrene ind i fædregrupper, som er et eksisterende tilbud i kommunen.

- En tryg tilknytning er fuldstændig afgørende for, at et lille barn kan få en god start på livet. Når flere fædre tager mere barselsorlov, styrker de den tidlige tilknytning til deres barn. Vi håber derfor, at mange nybagte fædre i Køge vil tage i Fars Legestue, tale med sundhedsplejersken og opsøge gode råd og vejledning, så de får den opbakning, som langt de fleste kan have gavn af som nybagte forældre, siger Heidi Sørensen, direktør i Egmonts Fondssekretariat. 

I 2022 satte Egmont fokus på fædrebarsel gennem Egmont Rapporten 2022, der bl.a. viste, at fire ud af fem fædre efterspørger hjælp til farrollen og til aktiviteter med deres baby fx i fædregrupper. Derfor støtter Egmont Fonden nu Projekt F for Far med 900.000 kr. over en 3-årig periode, og projektet igangsættes i løbet af efteråret. Bevillingen ligger i forlængelse af Egmont Fondens mangeårige engagement i at støtte den tidlige indsats i barnets 1.000 første dage. Køge Kommune vil løbende annoncere de enkelte tilbud og indsatser.  

Pressekontakt:


•    Pernille Sylvest 60 70 37 03, formand for børneudvalget Køge Kommune
•    Tine Pind Jørum, kommunikations- og pressechef i Egmonts Fondssekretariat, tlf. 2711 6896. 

 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje