Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Ildsjælepris kom som en overraskelse

Ildsjælepris kom som en overraskelse

To frivillige ildsjæle fra henholdsvis Køge Kano & Kajak Klub og Skovtrop Spejderne i Bjæverskov fik overrakt Køge Kommunes første Ildsjælepris.

Der var lagt op til de helt store overraskelser i sidste uge, da to intetanende frivillige mødte op til en aften i deres fritidsforening. De endte nemlig med at gå hjem med favnen fuld af blomster, en flot gavekurv og Køge Kommunes Ildsjælepris – en pris som kommunens Kultur- og Idrætsudvalg giver til personer, som har gjort en særlig indsats eller har en særlig betydning for en idræts-, fritids- eller kulturel forening.

Vinderne kommer fra to meget forskellige foreninger; Kjeld E. Pedersen er en erfaren vandsportsudøver fra Køge Kano & Kajak Klub, og Johnny Skyborg er engageret gruppeleder hos Skovtrop Spejderne i Bjæverskov. 

Men netop forskelligheden viser, hvor bredt Køge Kommunes foreningsliv egentlig spænder, mener den glade giver af Ildsjæleprisen, Ken Kristensen, som også er formand for Idræts- og Kulturudvalget i Køge Kommune.  

- Vi har i Kultur- og Idrætsudvalget længe ønsket at give et velfortjent skulderklap til de ildsjæle, som gør en mærkbar forskel for fællesskabet i foreningslivet. Derfor har vi besluttet at uddele en Ildsjælepris, som vi giver til dem, der trækker det ekstra læs i foreningen – både når det praktiske arbejde skal gøres, og når foreningen lykkes med at inkludere nye sårbare medlemmer i fællesskabet, siger Ken Kristensen.

Netværksmester og gode snakke

Alle har de seneste måneder kunnet indstille deres favorit til Ildsjæleprisen, som efter planen skal uddeles 4 gange om året. Til denne første prisuddeling har der været så mange gode kandidater, at der måtte to vindere til.   

Kjeld E. Pedersen fik blandt andet prisen for sin utrættelige lyst til at gøre sig dygtigere i sin sport og ikke mindst give sin viden videre til andre roere i Køge Kano & Kajak Klub. Han er vellidt blandt kammeraterne i klubben, som siger om ham, at han har en uovertruffen evne til at inspirere og motivere. Som en sand netværksmester ved han også, hvem der vil have gavn af hvilke udfordringer, hvordan og hvornår. 

Johnny Skyborg fik prisen for at være en fantastisk rammeskaber for spejderne, blandt andet med ny bålhytte, flot bålsted og opgradering af lejrudstyret på samvittigheden. I troppen siger de om ham, at han altid står klar med en hjælpende hånd og en god snak, så lederne kan koncentrere sig 100 procent om at give en fantastisk oplevelse til spejdere i alle aldre.

Kultur- og Idrætsudvalget åbner snart for indstilling til den næste Ildsjælepris.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje