Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Invitation: Hvordan skaber vi sammen de bedste landsbyer i Køge Kommune?

Invitation: Hvordan skaber vi sammen de bedste landsbyer i Køge Kommune?

Hvordan sikrer man det bedste samarbejde mellem repræsentanter fra landsbyerne og politikerne i byrådet? Kom til møde om fremtidens landsbyforum i Gørslev Forsamlingshus

Hvordan styrker vi bedst landsbyerne i en tid, hvor ressourcerne skal prioriteres hårdt? Hvordan finder repræsentanter fra landsbyerne og politikerne frem til den bedste måde at arbejde sammen på? Og hvad er i virkeligheden vigtigt, når man bor i en landsby?

Der er brug for input fra alle borgere i Køge Kommunes landsbyer, når fremtiden for landsbyernes dialog med politikerne er på programmet.

Derfor inviterer Klima- og Planudvalget i Køge Kommune nu til dialog om det fremtidige arbejde med at styrke landsbyernes samarbejde med byrådet. Invitationen gælder alle med interesse i landsbyerne – herunder naturligvis især de borgere, der allerede i dag som beboere har en særlig aktie i de små, skønne samfund.

Med på mødet er naturligvis Landsbyforum, som fungerer som talerør for landsbyerne i Køge Kommune. Landsbyforums ambition er er at sikre god dialog mellem landsbyer og kommune - enten det handler om bæredygtig udvikling, at styrke landsbyernes identitet eller gensidig information og koordination, der kan inspirere og fremme ideer på tværs af landsbyerne.

Landsbyforums borgerrepræsentanter har gennem de seneste 1 1/2 år ikke været helt tilfredse med samarbejdet med kommunen. De vil gerne genskabe samarbejdet og finde fælles, klare rammer for arbejdet. Det er vigtigt for at motivere de mange lokale ildsjæle og spændende initiativer, der findes i landdistrikterne i Køge kommune.

Formand for Klima- og Planudvalget, Niels Rolskov understreger, at der er klar politisk bevågenhed omkring udviklingen af landsbyerne, samtidig med, at den økonomiske situation i kommunerne kræver benhård prioritering:

-    Det handler om, at vi skal arbejde klogere og mere fokuseret. Det gælder på alle områder – også i forhold til udviklingen af vores dejlige landsbysamfund. På den måde kan vi få indfriet flest mulig af de ambitioner, som jeg kan høre mig frem til, at Landsbyforum har, og som jeg ved, at rigtig mange politikere deler, når det kommer til fremtiden for landområderne, siger han.


Møder finder sted mandag den 25. september 2023 kl. 19 – 21 i Gørslev Forsamlingshus med nedenstående program:

•    Niels Rolskov byder velkommen
•    Landsbyerne fortæller om deres oplevelse af samarbejdet i Landsbyforum
•    Niels Rolskov skitserer byrådets fremtidige samarbejde med Landsbyforum 
•    Teamleder for Plan Anders Mosbæk viser eksempler og dilemmaer i landdistriktspolitikken 
•    Åben debat om det gode liv i landsbyerne – hvordan ser det ud og hvad mangler?
•    Opsamling og forslag til at styrke Landsbyforum
•    Tak for i aften


Alle er velkomne på mødet, hvor der vil være forplejning i form af kaffe og kage

 

 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje