Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Køge Jernmand overgår forventningerne med 600 tilmeldte

Køge Jernmand overgår forventningerne med 600 tilmeldte

Kom og vær med, når 600 jernmænd- og kvinder svømmer i Køge Havn og cykler og løber i kommunens gader og stræder under triatlonstævnet Køge Jernmand den 18. juni. Rammerne er sat til højt tempo, sved på panden og liv i gaden.

Køge Jernmand skydes i gang for første gang nogensinde fra Søndre Strand kl. 11 den 18. juni. Det har været nødvendigt at lukke for tilmeldinger ved 600 tilmeldte, og det er dobbelt så mange tilmeldte som forventet. Dermed er Køge Jernmand blandt Danmarks fem største triatlonstævner. 

Ruter rundt i smukke Køge Kommune 
Deltagerne svømmer ind i Køge Havn ved flydebroen Slipset, og herfra cykler de videre ud gennem Herfølge og til Sonnerup. Her vender de om og cykler tilbage til Køge by, hvor de løber stævnets sidste etape. Løberuten går både via Nørre Boulevard, Kirkestræde, gågaden og gennem lovparken, så der er rig mulighed for at heppe på de seje deltagere. 

-    Jeg ser frem til en festlig dag med sporten og den gode stemning i højsædet, hvor vores smukke strand og havn, gader og stræder danner ramme for et stævne, der allerede er blevet noget af et tilløbsstykke. Jeg håber, at så mange som muligt kommer og hepper og er med til at skabe liv i gaderne, når jernmændene drøner igennem, siger borgmester Marie Stærke.

Stærkt samarbejde med forening 
Køge Jernmand er resultatet af et samarbejde mellem Køge Tri Team 2000 og Køge Kommune. Samarbejdet er opstået på baggrund af en ambition fra kommunen om at udvikle flere store kultur- og idrætsevents i samarbejde med foreninger og andre partnere. Målet er at skabe helt særlige oplevelser for køgenserne som deltagere eller publikummer. 

-    Jeg er rigtig stolt over, at Køge Jernmand nu er blevet en realitet. Det har vi længe arbejdet på blev muligt. Glad over det kunne lade sig gøre – og stolt over det stærke samarbejde med Køge TRI Team 2000 samt det imponerende antal tilmeldte. Sport og foreningsliv kan både inspirere til sportslige præstationer men også få os til samles om fællesskabet og derfor er det vigtigt for os alle sammen. Så kom og vær med, og lad os have en sjov og festlig dag sammen, siger Ken Kristensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

-    Jeg er superglad for, hvor vi står i dag. Det har været over al forventning med deltagerantallet, og vi har endda haft forespørgsel på at sælge endnu flere billetter. Vi har både formodet at ramme motionisterne, men også de helt hurtige, da vi allerede i år kan præsentere de professionelle triatleter Patrik Nilsson og Emil Holm, siger Andreas Læssøe Jensen, formand for Køge Tri Team 2000.

Deltagerne i Køge Jernmand har meldt sig til enten en kvart jernmand, der svarer til 950 meter svømning, 45 kilometer på cykel og endelig 10,5 kilometers løb, eller en halv jernmand, hvilket indebærer 1.900 meter svømning, 90 kilometer cykling og 21,1 kilometers løb. Det har også været muligt at deltage som et hold, hvor der så er tale om et stafetløb. 

Målfeltet er på Køge Torv, hvor der er præmieoverrækkelse kl. 16.00 Herefter fejres triatleterne på Køge Torv med præmier, musik og underholdning. 

I løbet af dagen vil det være nødvendigt med afspærringer, og dem kan du læse om her, hvor du også kan se de præcise ruter for stævnets tre etaper: koegejernmand.dk

Pressekontakter:
Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00
Ken Kristensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget, telefon 42 64 22 50
Andreas Læssøe Jensen, Køge Tri Team, telefon 23 86 16 27

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje