Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Køge Kommune er med til at udvikle kursus i bæredygtige indkøb

Køge Kommune er med til at udvikle kursus i bæredygtige indkøb

En avocado fra Brasilien sætter et større aftryk på miljøet end en hjemmegroet kartoffel. Men hvordan ser det ud med skolebøger, kontorinventar, elektronik og alle de andre indkøb, Køge Kommune hvert år foretager? Kommunens udbudsafdeling har været med til at udvikle et kursus i bæredygtige indkøb, som alle medarbejdere der arbejder med indkøbsaftaler, nu skal deltage i.

Når Køge Kommune køber varer ind vil kommunen gerne tænke mere på det miljømæssige aftryk. Det gælder særligt ved indkøb af fødevarer, tekstiler og elektronik.

Derfor skal kommunens indkøbs- og udbudsteam på et 4-dages kursus, som teamet selv har været med til at udvikle sammen med eksterne kursusudbydere, så kurset fokuserer på netop bæredygtige indkøb. Kurset skal sikre, at Køge Kommune fremadrettet indgår mere bæredygtige indkøbsaftaler. Kurset er udviklet i samarbejde med 15 andre kommuner i Fællesudbud Sjælland, som Køge Kommune er en del af.

-    Det nye kursus kan gøre os klogere på, hvordan vi sikrer, at de varer vi stiller til rådighed, og de indkøbsaftaler, vi indgår, også lever op til bæredygtige kriterier. På den måde kan vi bedre rådgive om, hvad kommunens institutioner skal kigge efter, når der skal købes ind, siger Chalotte Bine Reeves Larsen, udbudskonsulent i Køge Kommune.

Medio september skal Økonomiudvalget drøfte ny indkøbs- og udbudspolitik for Køge Kommune.

Pressekontakt:

Chalotte Bine Reeves Larsen, udbudskonsulent, telefon: 40471525

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje