Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Køge Kommune: Festugen kan afholdes i Lovparken

Køge Kommune: Festugen kan afholdes i Lovparken

Efter at Torvet for få uger siden blev vurderet uegnet til igen at afholde Køge Festuge, er der blevet arbejdet på højtryk for at finde et alternativ. Nu har Køge Kommune sagt ja til Køge Festuges ønske om at afholde arrangementet i Lovparken - de nærmeste naboer vil blive godt informeret.

Køge Festuge kan efter alt at dømme igen i år byde velkommen til de mange musikelskende publikummer fra Køge og omegn. For få uger siden lød vurderingen fra Politiet, at Køge Festuge i sit omfang og sin form er vokset ud af Torvet, som de seneste mange år har lagt brosten til festivalen. Siden da er der blevet arbejdet på at finde en ny lokation, og nu har Køge Kommune sagt ja til Køge Festuges ønske om at lade Lovparken danne ramme om arrangementet i år. 

Ifølge formand for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune, Lene Møller Nielsen, har det været det muliges kunst at finde et alternativ – og Lovparken er med sin beliggenhed og sit areal en god løsning:

-    Vi er meget glade for, at vi på den her måde kan være med til at sikre, at Køge Festuge også i år kan afvikles til glæde for de mange mennesker, der hver år kommer fra nær og fjern og i alle aldre for at være sammen om nogle festlige dage i vores skønne by. Vi ved, at der har været en bekymring fra de nærmeste naboer omkring støj og affald, så vi har gjort det klart over for Køge Festuge, at en tydelig og detaljeret information er helt nødvendig, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen.

Som i mange andre byer er der efterspørgsel på at anvende offentlige arealer til begivenheder, der kan samle mange mennesker – også selvom det kræver lidt ekstra tålmodighed fra de nærmeste naboer.

-    Det har været gældende på Torvet, hvor naboerne har måtte vænne sig til, at der i forbindelse med Køge Festuge var mere musik i gaden end til hverdag. Jeg håber, at det også kan lade sig gøre i Lovparken, hvor det i aftalen er beskrevet, at Køge Festuge vil holde beboerne tæt orienteret om både program, spilletider og ændrede trafikale forhold i den uges tid, festivalen varer, siger Lene Møller Nielsen.

Den endelige godkendelse af afviklingen skal gives af Politiet, men formand for Køge Festuge Per Bimmer Henriksen er glad for, at der er fundet et alternativ:

-    Vi er meget glade for, at Køge Kommune har været så samarbejdsvillige og fundet et alternativ, så vi igen i år kan afholde en skøn festuge, hvor rigtig mange mennesker kan samles om god musik og om et fællesskab, som betyder så meget, siger han.

Af aftalen mellem Køge Kommune og Køge Festuge fremgår det også, at Køge Festuge skal opstille det nødvendige antal toiletter, ligesom festugen også er ansvarlig for al affaldshåndtering på området.
Køge Festuge finder sted i uge 35 – læs mere på www.koegefestuge.dk

Pressekontakt:
Lene Møller Nielsen: 24 52 92 82
Per Bimmer Henriksen: 31 31 40 62

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje