Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Køge Kommune inviterer til Demensuge

Køge Kommune inviterer til Demensuge

I uge 19 sætter demensugen fokus på sygdommen landet over. Det samme gør Demensteam Køge, som i løbet af ugen tager rundt i Køge by for dele viden, råd og vejledning til hverdagen med demens.

Koncentrationen forsvinder. Evnen til at formulere sig svigter. Hukommelsen bliver svækket. Tegnene på demens er synlige for den, der er ramt, og for de pårørende tæt på. Men for andre er sygdommen ikke lige til at se. Derfor skal demensugen være med til sprede viden om demenssymbolet, der gør det tydeligt i det offentlige rum, at en borger kan have brug for en håndsrækning.

Til demensugen i år vil der være særligt fokus på, at det skal være trygt for borgere med sygdommen demens at bevæge sig rundt i samfundet – og her spiller demenssymbolet en rolle:

- Livet med sygdommen demens kan være svært, både at leve med og være pårørende til. Derfor er symbolet et brugbart redskab, som kan gøre det tryggere at bevæge sig ud af hjemmet. Ved at bære symbolet, gør man omverdenen opmærksom på, at man måske har brug for lidt mere tid og tålmodighed, siger demenskoordinator Karina Degner.

Tre demenskoordinatorer til 260 borgere

Hos Demensteam Køge hjælper tre demenskoordinatorer de cirka 260 borgere, som lever med sygdommen demens i eget hjem i Køge Kommune. Desuden giver teamet pårørende og personale vejledning i at håndtere sygdommen. Det kan være råd og viden om demens, ligesom de også underviser medarbejdere i, hvordan de bedst hjælper borgere med sygdommen demens.

-  Vores arbejde består også i at udvikle tiltag, som styrker Køge Kommune som en demensvenlig kommune, og det gør vi i en tæt dialog med både borgere, pårørende og kolleger. Gennem samarbejde med både frivillige og foreninger skaber vi demensvenlige aktiviteter, så livet med sygdommen demens stadig kan være et aktivt liv, siger demenskoordinator Camilla Pelsen. 

Særligt arrangement i demensugen

Du kan møde Camilla og Karina i demensugen den 8. maj klokken 10 til 12 i Rådhusstræde, og den 10. maj klokken 10 til 13 på Køge Torv. Her er alle velkomne til at komme forbi og stille spørgsmål, få gode råd og lære mere om tegnene på sygdommen demens

Som noget nyt i år er der et særligt arrangement i Teaterbygningen, hvor teater og kultur sætter demenssygdom i en ny kontekst. Forestillingen hedder ”Demensrejsen: Fra jorden og til månen” og kommer til Teaterbygningen onsdag den 10. maj 2023. 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje