Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Køge Kommunes erhvervsliv er i topform

Køge Kommunes erhvervsliv er i topform

Virksomhederne i Køge Kommune stortrives. En helt ny måling fra Iris Group placerer Køge Kommunes erhvervsliv på en førsteplads i Region Sjælland på erhvervspræstation, og en fjerdeplads, når det gælder at skabe arbejdspladser, indkomst og produktivitet. På landsplan lander Køge Kommune på en 8. plads blandt landets 98 kommuner, når det gælder erhvervspræstation generelt.

Der er gang i erhvervslivet i Køge Kommune. Arbejdspladser bliver skabt, iværksættere får succes, indtjeningen vokser, og produktiviteten er høj. 
Iris Group tager en gang om året temperaturen på det danske erhvervsliv – og den nyeste måling placerer virksomheder beliggende i Køge Kommune på førsteplads i Region Sjælland, og en flot 8. plads på landsplan. 

- Når man færdes blandt kommunens dygtige virksomhedsejere, så er man ikke i tvivl om, at det syder og bobler af virkelyst i det lokale erhvervsliv. En sund og veldrevet kommune er afhængig af stærke, iderige og dygtige virksomheder – det har vi her i Køge Kommune, og det skaber nogle fantastiske forudsætninger for såvel kommune, borgere som virksomheder, siger borgmester Marie Stærke.

Køge Kommunes virksomheder har altid været gode til at skabe såvel arbejdspladser, ligesom traditionen for iværksætteri er stærk i Køge. At erhvervslivet placerer sig på en flot fjerdeplads når det gælder at skabe arbejdspladser, indkomst og produktivitet, glæder formand for Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget:

- Jeg er utrolig stolt over at se, hvordan virksomhederne på tværs af kommunen lykkedes med at klare sig på væsentlige konkurrenceparametre – og hvordan de skaber arbejdspladser og indtjening til vores borgere. Den seneste undersøgelse fra Iris Group cementerer, at vores virksomheder er i topklasse og i topform. Godt gået, siger Mette Wigand Bode, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget.

I Connect Køge byder direktør Allan Munch rapporten velkommen:
- Vi har virksomheder i verdensklasse i Køge Kommune – og i Connect Køge har vi gennem de seneste år arbejdet intenst på at skabe netværk på tværs og på den gode rådgivning til vores virksomheder. Vi har været gennem nogle hårde år med COVID-19, men kan nu med glæde se, at vi i den grad er ude på den anden side, siger Allan Munch.

- Som formand for DI Roskilde/Køge Bugt med 200 medlemsvirksomheder i Køge Kommune, er jeg både glad og stolt over, at virksomhederne performer så godt. Vi samarbejder med Køge Kommune om at gøre forholdene for de lokale virksomheder endnu bedre, og selv om Ukraine-krigen lige nu trækker mørke skygger hen over erhvervslivet, er der potentiale for flotte placeringer også de kommende år, siger DI-regionalforeningens formand Jeanet Løgsted.

Lokale erhvervspræstationer 2022 er en årlig rapport, der rangerer alle danske kommuner på et samlet indeks over de lokale erhvervspræsentationer. Indekset bygger på 22 nøje udvalgte indikatorer, der giver et samlet overblik over udviklingen i erhvervsaktiviteten i kommunerne. Indekset giver således mulighed for at sammenligne præstationer på tværs af samtlige danske kommuner.

De bedst præsterende kommuner i Region Sjælland er Køge, Holbæk og Ringsted Kommuner. Køge Kommune er klart i front med en placering som nummer 8 på landsplan.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje