Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Kom med til åbningen af den nye gangbro i Ejby Mose

Kom med til åbningen af den nye gangbro i Ejby Mose

Den nye gangbro i Ejby Mose står færdig - kom med til åbningen af broen i det smukke område lørdag den 11. juni kl. 11:00. Mødested er shelterpladsen midt i mosen.

Der venter en storslået udsigt og mulighed for at observere et vidunderligt og mangfoldigt fugleliv, når man træder ud på den nye gangbro i Ejby Mose. 

Efter at mosen i årtier havde forsynet København med vand, købte Køge Kommune sidste år matriklen tilbage fra HOFOR – og det tørlagte område forvandlede sig til igen til en mose fuld af vand og dyreliv. Den forandring skal vi både værne om og nyde. Og netop nydelsen af naturen bliver i den grad muligt fra den nye gangbro, der leder direkte ud i mosen.

- Gangbroen giver en helt særlig mulighed for at opleve naturen på nærmeste hold. Ikke mindst det mangfoldige fugleliv, er fascinerende at komme tæt på. Det er en fornøjelse at kunne åbne området yderligere for borgerne – en mulighed, der er kommet i stand i godt samarbejde med lodsejere i området. Vores afsæt for projektet er, at det, man får lov at bruge, passer man også bedre på, så vi håber, at alle vil huske at tage vare på naturen derude, siger Niels Rolskov, formand for Klima- og Planudvalget.

Køge Kommune har sammen med Ejby Borgerforening og KFUM Spejderne i Ejby den store fornøjelse af at invitere alle borgere med til åbningen af broen lørdag den 11. juni kl. 11:00. Det er formand for Klima- og Planudvalget, Niels Rolskov, og formand for Ejby Borgerforening, Dorte Andersen, der åbner broen. 

Derefter serverer spejderne bålpølser, sodavand og øl til overkommelige priser, mens børnene kan riste skumfiduser over bålet.
Finansieringen af den nye gangbro stammer fra kommunens Naturhandleplan, mens det er kommunens afdeling for Vej, Park og Byrum, der har stået for alt det praktiske med projektering, entreprise, lodsejeraftaler og borgerinddragelse.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje