Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Kom til sankthansfest på Køge Marina

Kom til sankthansfest på Køge Marina

Igen i år inviterer Kultur- og Idrætsudvalget til bålfest fredag den 23. juni på Nordstranden ved Køge Marina. Så tag familien med til en hyggelig sommeraften og vær med til at tænde op for sankthansbålet.

Traditionen tro skal sankthansbålet tændes. Bålfesten starter kl. 18 på Nordstranden ved Køge Marina og byder på en aften med bål, fællessang af midsommervisen, tale fra borgmesteren og livemusik. Desuden vil det være muligt at købe sodavand, grillpølser, friskbagte pandekager og frisktappet fadøl fra Braunstein.

- Sankthans er en hyggelig tradition, som vi trofast markerer hvert år. I Køge Kommune er vi så heldige, at vi kan samles om bålfesten i Køge Marinas smukke omgivelser - et område som især vækkes til live over sommeren, hvor stranden fyldes og sejlende gæster lægger til i havnen, siger Borgmester Marie Stærke. 

Nu med levende hekse

For andet år i træk bliver det en sankthansfest uden heks på bålet, som ellers har været en fast del af traditionen. I stedet vil levende hekse gå rundt og dele slik ud til børnene. 
Omkring klokken 20 fyrer ”Wonderwall Funkified” op for den levende musik, hvorefter Borgmester Marie Stærke klokken 21.45 holder årets båltale, inden sankthansbålet tændes.

Bål af brænde fra kommunen

Det store sankthansbål består af flere vognlæs grene og kvas, som er indsamlet fra kommunen. Bålet hejses af Vej, Park og Byrum på selve dagen, mens brandkyndige folk fra Beredskabet i Køge sørger for optændingen efter borgmesterens tale.

Der er fri adgang for alle, så tag venner, familie eller bekendte med til en hyggelig bålfest i naturskønne omgivelser. Det forventes, at mange kigger forbi på aftenen, så kom gerne i god tid for at finde en plads.

Hvis tørken fortsætter  

Hvis det varme vejr og tørken fortsætter, kan der ske ændringer i arrangementet, idet et afbrændingsforbud kan blive aktuelt. I så fald meldes ændringerne om sankthansfesten ud efterfølgende. 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje