Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Nu åbner Køge Bro med ny smuk belægning – kom og vær med til fejringen

Nu åbner Køge Bro med ny smuk belægning – kom og vær med til fejringen

De fine nye sten på den gamle bro er klar til at tage imod, når genåbningen af broen skal fejres. Alle er inviteret med til fejringen mandag den 20. november, hvor Brogade vil være lukket for biltrafik i anledningen af arrangementet

I 400 år har den ikoniske Køge Bro ledt rejsende over Køge Å. Broen har siden august været lukket for biltrafik, mens den er blevet fremtidssikret med en ny smuk belægning. Men ganske snart åbner broen igen for alle – og det skal fejres. Derfor er alle borgere inviteret til åbning af og på Køge Bro mandag den 20. november kl. 14-16. Der vil være både varme drikke og bradepandekage til de fremmødte, mens borgmester Marie Stærke tillige vil holde en tale på dagen. 

Allerede nu er den nye belægning ifølge borgmesteren et fint synligt bidrag til det kulturhistoriske monument, som Køge Bro også er:

-    Det er dejligt at se, hvordan virkelig godt håndværk er med til at bevare skønheden i vores smukke gamle by. Køge Bro er, samtidig med, at den er historisk, en særdeles vigtig del af vores infrastruktur, så det er en glæde, at den nu åbner igen. Snart kan både julehandel og almindelig færdsel til og fra Køge Bymidte ske hen over de fine nylagte brosten, siger Marie Stærke.
Den nye belægning på såvel kørebane som cykelsti består af sten, som er ’jetbrændte’. Den specifikke måde, stenene er brændt på, medvirker til, at stenen får en mere jævn overflade samtidig med, at den bliver skridsikker. Dertil kommer, at farven på både brostenene på vejbanen og chaussestenene på cykelstien træder endnu smukkere frem. 

Åbner til juletræstænding

Køge Bro åbner for biltrafik allerede fredag den 17. november om eftermiddagen i forbindelse med dagens juletræstænding på Torvet kl. 16.

Mandag den 20. november bliver Brogade så spærret for trafik i tidsrummet kl. 12-17 i forbindelse med åbningsfesten, som altså starter kl. 14 og slutter igen kl. 16.
Udover glögg, varm kakao og bradepandekage vil man i de opstillede telte kunne finde julesalg fra nogle af de lokale butikker. 

For yderligere information om arrangementet, kontakt:
Vejingeniør i Køge Kommune, Henrik Thirstrup, 20 30 98 24

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje