Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Ny flydebro bliver indviet med fest på Køge Havn

Ny flydebro bliver indviet med fest på Køge Havn

Der bliver garanti for bølgegang, når Køge Kommune, Connect Køge, Køge Inderhavns Aktivitetslaug og havnens restauranter inviterer til en festlig fredag den 6. maj. Her indvies den splinternye flydebro, hvor lystbåde fremover kan lægge til og overnatte. Dagen bliver fejret med fællesspisning, musik og taler – vær med fra starten, når borgmester Marie Stærke bliver sejlet ind til den nye flydebro.

Flag, musik, fest og farver – og for nogen måske en enkelt fadøl og grillpølse. Det skal fejres med maner, at Køges lille Nyhavn – havnekajen i Køge – i fremtiden også kan tage imod lystbåde, der kan lægge til ved havnens nye flydebro.

Fredag den 6. maj indvies flydebroen officielt, og det betyder startskuddet til et helt nyt liv i den gamle industrihavn. Havnens restauranter rykker i dagens anledning ud på kajen, og inviterer til fællesspisning ved langborde.

- Livet på Køge Havn kan på en sommerdag fuldt ud hamle op med stemningen i Nyhavn. At vi fra denne sommer kan se, hvordan lystbådene sejler ind i havnen, og opleve glæden ved det liv og hygge, sejlerlivet kan bidrage med, er virkelig stort. Det var ikke sket uden et godt samarbejde mellem kommune og erhvervsliv, og jeg vil gerne takke alle parter, der har bidraget konstruktivt til at få det her til at ske.  Jeg håber, at rigtig mange borgere vil komme ned på havnen den 6. maj, og være med til en festlig dag, siger borgmester Marie Stærke.

- Da jeg trådte til i Connect Køge i efteråret 2019, var drømmen om en gæstemarina i ”Slipset” noget af det første, jeg blev præsenteret for, på min vej rundt for at lære det lokale erhvervsliv at kende. Og derfor kastede vi vores kræfter ind i projektet i samarbejde med aktørerne på havnen. Vi fik en positiv dialog med Kommunen og endte med at stifte en forening, der kunne blive omdrejningspunktet for det videre arbejde. Så det er en fantastisk følelse nu at kunne invitere til indvielse, fortæller direktør i Connect Køge Allan Munch.

Det samlede projekt beløber sig til 1,5 millioner kroner. Finansieringen af flydebroen er sket gennem bidrag fra Køge Kommune på 508.000 kroner og donationer fra det lokale erhvervsliv på 1 million kroner, indsamlet af foreningen Køge Inderhavns Aktivitetslaug med hjælp fra Connect Køge. Flydebroens drift foretages herfra af Køge Kommune.

- Køge Inderhavns Aktivitetslaug har to formål. For det første har vi arbejdet for at sikre det økonomiske grundlag for selve anlægget af flydebroerne, og det er vi jo lykkedes med nu. Dernæst ønsker vi at aktivere det nye maritime byrum, der er opstået, og som i løbet af de næste år får en helt ny dimension med underføringen ind til bymidten. Vi forventer os rigtigt meget af gæstemarinaen og det liv, den vil skabe på havnen, siger en storsmilende bestyrelsesformand Lars Berg.

I forbindelse med festlighederne er det ikke muligt at parkere på Havnepladsen. Parkering henvises til Bag Haverne eller den gratis parkering på Værftsvej. 

Program for dagen:

16.00: Restauranterne på Køge Havn står klar med udskænkning og mad til en ekstra skarp pris i dagens anledning
16.15: Borgmester Marie Stærke sejles ind til den nye flydebro akkompagneret af musik fra Køge Byorkester
16.30: Borgmester Marie Stærke holder tale
16.45: Formand for Køge Inderhavns Aktivitetslaug Lars Berg holder tale
17.00: Bandet ”ONE SIZE” går på scenen

Mellem 16 og 19 inviterer restauratørerne til fællesspisning ved langborde med godt fra grillen. Her vil være forskellige is- og kaffevogne, friskgrillede frankfurtere og en ølvogn fra Braunstein. Hjemmeværnskutteren ”hjemmeværnsflotille 368”, der er en af landets ældste, holder åbent hus, og Køge Handel inviterer til en konkurrence.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje