Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Nyt fra byrådets møde den 20. december 2022

Nyt fra byrådets møde den 20. december 2022

Med disse overskrifter: ”Byrådet ønsker et stop for planerne om 9 erhvervsøer i Køge Bugt”, ” Ny daginstitution på vej i Bjæverskov” og ” Ejerstrategi for Køge Havn godkendt”.

Byrådet ønsker et stop for planerne om 9 erhvervsøer i Køge Bugt

På byrådets møde var der enighed om, at planerne om at etablere 9 kunstige erhvervsøer i Køge Bugt bør stoppes. Hvis projektet gennemføres af Hvidovre Kommune som planlagt, vil det få vidtrækkende konsekvenser for borgere og miljøet omkring Køge Bugt – både i form af markante støj- og trafikgener i projektets 20 års byggefase, men også i form af forurening af både land- og havmiljø.

- Vi har naturen til låns, og vi har en forpligtelse til at give den videre til de næste generationer, gerne lidt bedre end vi modtog den. Køge Bugt er under pres. Og de planer der er om etableringen af ni kunstige erhvervsøer kommer til at øge det pres markant. Jeg er utrolig glad for, at vi i Køge Kommune står sammen på tværs af hele byrådet, og viser vores modstand mod projektet, og vores ønske om at passe på vores havmiljø og badevand, siger borgmester Marie Stærke.

Køge Kommune indledte i begyndelsen af året et samarbejde med Stevns, Solrød, Greve, Ishøj, Vallensbæk og Brøndby kommuner, hvor fokus er på at passe på havmiljøet i Køge Bugt, som særligt er under pres på grund af de mange projekter, der planlægges med.
Byrådet nikkede tirsdag også ja til ønsket om, at Køge Bugt i samarbejde med de syv kommuner, arbejder for at få Køge Bugt udpeget som en Marin Naturnationalpark.

Ny daginstitution på vej i Bjæverskov

Med en anlægsbevilling på godt 40 millioner kroner godkendt af byrådet kan borgerne i Bjæverskov se frem til pasning af de yngste borgere i nye omgivelser. Midlerne, der er afsat på budgettet, skal bruges til at bygge en ny daginstitution til fem vuggestue- og børnehavegrupper svarende til op til 80 børn. Den nye daginstitution får sit eget produktionskøkken til levering af mad til alle grupper.

- Vores børn er som bekendt det vigtigste, vi har. Og heldigvis kommer der flere til her i kommunen. Derfor planlagde vi for et par år siden opførelsen af en ny daginstitution hvert år, så vi i 2027 står med seks nye dagtilbud i Køge Kommune – en ambition, der koster penge, men som er nødvendig for at vi kan sikre pasning til alle i gode omgivelser, siger borgmester Marie Stærke. 

Efter planen skal der til foråret på baggrund af et udbud vælges en totalentreprenør, hvorefter der vil følge endnu en udbudsperiode og derpå byggeopstart. Forventningen er, at den nye daginstitution kan stå klar efter sommerferien 2024.

l 2023 vil hele to nye dagtilbud slå dørene på Ravnsborgvej, som åbner til sommer, og Rishøjvfj, som åbner i efteråret 2023. Den kommende daginstitution i Bjæverskov bliver nummer tre i rækken af de planlagte seks nye dagtilbud. Daginstitutionen skal bygges på Skovboskolens areal, hvor nogle ældre bygninger skal rives ned. I forbindelse med byggeriet skal der findes ny plads til to specialklasser – en flytning, som forvaltningen er i dialog med Skovboskolen om.

I forbindelse med byggeriet forventes det, at der opføres nye parkeringspladser som supplement til dem, der allerede er i området.  

Ejerstrategi for Køge Havn godkendt

Køge Kommune ejer Køge Havn, som er en selvstyrehavn med en bestyrelse udpeget af byrådet. Formålet med den nye ejerstrategi, som byrådet har vedtaget, er at varetage kommunens interesser som ejer af havnen. Det betyder blandt andet, at den udvikling, der sker i et godt samarbejde med Køge Havns ledelse, tager højde for sammenhængen mellem erhvervshavnens funktioner og Køge Kommunes strategi for blandt andet byudvikling og bæredygtighed.

- Når det går godt for Køge Havn, går det godt for Køge Kommune. Sådan ser det erfaringsmæssigt ud, og sådan vil vi gerne have, at det fortsætter. Det er vores vision, at Køge Havn – også i sammenhæng med Køge Kyst og Køge Marina - kan udvikles til glæde for både borgere og erhvervsliv – og den ambition vil vi gerne styrke med den nye ejerstrategi, siger borgmester Marie Stærke.

Havnebestyrelsen vil midt i byrådets valgperiode tage initiativ til sammen med byrådet at evaluere rammerne for sammensætningen af bestyrelsen. Køge Kommune vil således have styrket fokus på, hvilke kompetencer, der vil være de rette, til fortsat at styrke den strategiske ledelse af havnen.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje