Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Nyt fra byrådets møde den 26. september 2023

Nyt fra byrådets møde den 26. september 2023

Med disse overskrifter: ”Køge Kommune får ny indkøbs- og udbudspolitik med fokus på bæredygtighed” og ”Herfølge Bjergby et skridt nærmere realisering”.

Køge Kommune får ny indkøbs- og udbudspolitik med fokus på bæredygtighed

Fremover skal bæredygtighed inddrages hver gang, Køge Kommune indgår en ny indkøbsaftale, og der skal især være fokus på grønne løsninger ved køb af særligt klimabelastende varer som fødevarer, tekstiler og elektronik. Det er blandt punkerne i en ny indkøbs- og udbudspolitik, som byrådet har godkendt.

-    Jeg glæder mig over, at vi i Køge Kommune løbende afstemmer vores politik for indkøb og udbud efter de politiske værdier, som danner baggrund for byrådets løbende beslutninger. Som kommune har vi et stort ansvar for at bruge vores indflydelse til at præge markedet til at udbyde så grønne og bæredygtige løsninger som muligt, så vores indkøb og udbud også på den helt lange bane kommer borgerne til gode, siger borgmester Marie Stærke. 

Køge Kommune køber hvert år varer og ydelser for cirka to milliarder kroner og bygge- og anlægsopgaver for cirka 250 millioner kroner. Køge Kommunes indkøbs- og udbudspolitik blev også opdateret i 2019 med et større fokus på social ansvarlighed, som stadig udgør en væsentlig del af den nye politik.

Herfølge Bjergby et skridt nærmere realisering

Herfølge Bjergby skal være en bydel for alle, der kan og vil fællesskabet og sameksistens med naturen. Og nu er visionen kommet et betydeligt skridt nærmere realisering. I sidste uge indstillede et enigt byråd i budgetforliget at prioritere Herfølge Bjergby med midler over de kommende fire år til anlæg af infrastruktur – herunder en daginstitution – og nu har byrådet besluttet, at forvaltningen kan gå i gang med at arbejde på en såkaldt udbygningsaftale med ejerne af den nordlige del af Herfølge Bjergby. En sådan aftale beskriver fordelingen af udgifter til infrastruktur i området. Samtidig skal der udarbejdes et tillæg til kommuneplanen, som gør det muligt at fremrykke lokalplanlægningen for den nordlige del af Herfølge Bjergby fra 2029 til 2024:

-    Det er et meget ambitiøst og unikt projekt, som vi sammen med grundejerne har i Herfølge. Visionen er at udvikle en grøn og mangfoldig bydel, hvor der er plads til alle typer af mennesker og indkomstgrupper, som er enige om at ville fællesskabet og en bæredygtig levevis. Jeg er spændt på at følge udviklingen af et helt særligt område, som gør plads til både et innovativt boliglaboratorium med tiny houses, til ungdomsboliger og seniorfællesskaber og til de attraktive villaer, siger borgmester Marie Stærke.

Pressekontakt:

Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje