Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Nyt Herfølge-kvarter i landskabelige omgivelser er på vej

Nyt Herfølge-kvarter i landskabelige omgivelser er på vej

Nu er gravemaskinerne snart færdige i det sydøstlige Herfølge. 48 nye parcelhusgrunde er netop udbudt til salg i de landskabelige omgivelser i Herfølge Kohave

Allerede til næste år kan de stå der – de første huse i de naturskønne omgivelser i det sydlige Herfølge. Inden årets udgang er gravemaskinerne færdige, og området med navnet Herfølge Kohave gøres klar med både stier, veje, vand, dataforbindelser og alt det andet der skal være på plads, når brakmarker skal omdannes til beboelse.
Køge kommune udbyder nu 48 grunde til parcelhuse til salg. Kommunen har samtidig solgt en stor grund, hvor der bliver plads til cirka 40 boliger, der skal opføres som dobbelthuse, rækkehuse eller gårdhuse. 
Boligerne vil være nærmeste naboer til marker og høj himmel, men ligger samtidig i tæt afstand til både offentlig transport, indkøb, skole og dagtilbud i Herfølge by. 

-    Jeg er spændt på at følge udviklingen af det nye kvarter i Herfølge. Herfølge Kohave ligger op ad marker og meget naturskønt, og det vil der blive værnet om i opførelsen af de ny boliger. Samtidig er der kort til Herfølge by, hvor der jo både er forretninger, skole og dagtilbud og den nye direkte tog-forbindelse til København. Herfølge Kohave har virkelig meget at byde på for de nye familier, der flytter ind, siger borgmester Marie Stærke.

De rummelige friarealer bliver et sted, hvor de nye beboere i Herfølge Kohave kan samles og skabe nye fællesskaber. Her vil blive lagt vægt på klimavenlige løsninger til gavn for en øget biodiversitet. Blandt andet sikrer Køge Kommune sammen med KLAR Forsyning, at regnvand håndteres i åbne render, grøfter og regnvandsbassiner, hvilket bidrager til større mangfoldighed af både dyr og planter, samtidig med, at der skabes spændende rekreative områder for beboerne.

Der er tilbudsfrist på de nye parcelhusgrunde 1. november. Her kan man læse mere om området og se udbudsvilkårene for parcelhusgrundene.

 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje