Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Nyt hjem til foreninger på Havnen 41

Nyt hjem til foreninger på Havnen 41

Byrådet har godkendt en sum til renovering af Havnen 41 – dermed kan bygningen komme til at rumme nogle af de foreningsaktiviteter, som i dag har sine rammer i Gule Hal.

Når Gule Hal på Søndre Havn lukker, skal flere foreninger finde nye steder at holde til. Forvaltningen har løbende været i dialog med de berørte foreninger, og nu er der en mulig løsning på vej for i hvert fald en af dem.

På Havnen 41 i Køge ligger en ejendom, kendt som Drengenes værksted, som Køge Maritime Modelbyggerlaug ser gode muligheder i. 

Køge Kommune har for nylig erhvervet bygningen, og byrådet har nu bevilliget 850.000 kroner til renovering. Køge Maritime Modelbyggerlaug bidrager selv med 150.000 kroner. 

- Det er skønt, at der er fundet et nyt hjem for Køge Maritime Modelbyggerlaugs aktiviteter. Vi er i fuld gang med at udvikle Køge Kommune, og mens vi gør det, er det naturligvis vigtigt fortsat at skabe plads til fællesskaberne i Køge Kommune, og forvaltningen og Køge Maritime Modelbyggerlaug har samarbejdet om at finde en god løsning, siger borgmester Marie Stærke. 

- Denne her nyhed har jeg glædet mig til. Det er en stor glæde, at vi nu endelig kan hjælpe foreningerne videre. Det har været en vigtig prioritet at finde egnede erstatningslokaler til Køge Maritime Modelbyggerlaug, som selv har budt ind med løsningsforslag, arbejdskraft og egenkapital for at få det her til at lykkes. Det er et eksempel på det stærke foreningsliv i Køge Kommune til gavn for vores allesammens kulturhistorie siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget Ken Kristensen.

Modelbyggerlauget har primært til formål at bygge store modelskibe fra 1600- og 1700-tallet og har derfor brug for en del plads og loftshøjde for at kunne videreføre foreningsaktiviteter et andet sted fra 2024. Foreningen forventer, at andre foreninger også kan benytte de mindre mødelokaler til mødeaktivitet, når renoveringen er gennemført.

Området omkring Havnen 41 forventes først at skulle udvikles om 10 år. Den planlagte brug af Havnen 41 forudsætter, at der findes midler til driftsudgifter i budgetforhandlingerne, og at Teknik- og Ejendomsudvalget indgår en 10-årig lejeaftale med foreningen.

Pressekontakt:
Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00
Ken Kristensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune, telefon: 42 64 22 50

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje