Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Nyt system giver varsling direkte på mobilen

Nyt system giver varsling direkte på mobilen

Fra april kan politiet benytte det nye varslingssystem S!RENEN til at udsende advarsler til borgere, hvis de er i et fareområde og skal reagere.

Danmark rammes sjældent af større ulykker og katastrofer. Men når der opstår en akut fare i et specifikt område – for eksempel en brand, ulykke eller andet – advarer myndighederne befolkningen blandt andet ved hjælp af beredskabsmeddelelse og de fysiske varslingssirener. Fra april har alle borgere muligheden for også at få advarsler via S!RENEN direkte på mobilen. 

S!RENEN er et mobilbaseret varslingssystem, hvilket betyder, at man får en advarsel direkte på mobiltelefonen, hvis man befinder sig i et område, hvor der er mange mennesker, som er udsat for fare. Lyden fra S!RENEN er en intens, høj tone med enkelte korte pauser og en unik vibration. Når S!RENEN lyder på mobilen, skal man med det samme følge anvisningerne: STOP. LÆS. REAGÉR.

Varsling kommer automatisk
S!RENEN er baseret på en teknologi kaldet cell broadcast. Teknologien giver myndighederne mulighed for at sende advarsler fra telemasterne ud til mobiltelefoner i et afgrænset fareområde. Varslingen vil fremover automatisk ryge direkte ind på alle mobiltelefoner i et berørt område uden, at man har hentet en app eller lignende.

Der udsendes kun advarsler i de mest akutte situationer. Mange vil derfor kun opleve S!IRENEN ved den årlige test første onsdag i maj.

 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje