Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Plads til alle i foreningslivet

Plads til alle i foreningslivet

I Køge Kommune skal foreningsliv og fællesskab være for alle. Et nyt samarbejde med Parasport Danmark giver plads til børn og unge med særlige fysiske og psykiske behov i de lokale foreninger.

Måske har du et fysisk handikap? Måske har du det svært i store forsamlinger?
Så ligger idræt og foreningsliv nok ikke lige for … og dog. For i Køge Kommune vil man faktisk gerne have flere til at være med i idrætsfællesskabet. 

- Vi vil gerne være ”den mindst ensomme kommune i landet”, og det forpligter jo i forhold til at bygge nye fællesskaber op. Og her er foreningslivet altså nogle rigtigt gode medspillere, som kan noget med fællesskabet man ikke kan mange andre steder, siger Ken Kristensen, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune.

Nyt bowlinghold på vej 

Derfor blev bolden i efteråret 2021 givet op til den helt store erfaringsudveksling. Blandt andet var kommunen vært ved en række workshops og inspirationsmøder, hvor forskellige foreningsfolk mødtes og talte uforpligtende om ønsker og forventninger til inklusion af de grupper, der ellers ikke kommer i foreningslivet. Det har betydet, at Ravnsborg Bowling Køge i uge 10 sendte et hold på 5-7 spillere på banen, som alle har særlige behov at tage hensyn til, og står det til Thomas Jørgensen fra klubben, vil det blive til 12-14 spillere på holdet inden år 2023. 

- Hvis man ikke normalt passer ind i en forening, så kan man passe ind på det her hold. Dog har vi desværre ingen kørestolsramper, men det er også den eneste begrænsning, siger Thomas Jørgensen.

Han lover, at deltagerne på holdet vil blive inkluderet 100% i klubben fra første dag med samme rettigheder, klubtøj og adgang til baner som alle andre. Deltagelse i turneringer skulle også gerne blive en realitet med tiden. 

Bedre livskvalitet til alle   

Køge Kommune er som Bevæg Dig for Livet-kommune forpligtet til at inspirere så mange Køgensere som muligt til at finde inspiration til at bevæge sig mere i hverdagen – også dem, der er psykisk sårbare eller har en funktionsnedsættelse. Desuden står bedre mental og fysisk sundhed også øverst som et centralt punkt i kommunens Handicappolitik fra 2021.  

- Formålet med både Bevæg Dig for Livet og Handikappolitikken har været at give en bedre livskvalitet til alle, også dem som har en hel del at kæmpe med i hverdagen. Derfor er kommunens samarbejde med Parasport Danmark vigtigt for at løfte flere projekter som det i Ravnsborg Bowling Køge. Desuden ved jeg, at der allerede findes andre hold, som rummer og inkluderer børn og unge med udfordringer på flotteste vis. Det gør mig til en stolt Køge borger, siger udvalgsformand Ken Kristensen.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje