Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Samarbejdskommune kommer på besøg fra Sydsverige

Samarbejdskommune kommer på besøg fra Sydsverige

Kommuners og byers roller udvikler sig hele tiden. Det er et vilkår, der gælder på tværs af landegrænser, og derfor har Køge Kommune en samarbejdsaftale om erfaringsudveksling med sydsvenske Kristianstad Kommune, som nu kommer på besøg. Pressen er også inviteret.

Emner som byudvikling, levende bymidter og indsatser i sociale boligområder er på dagsordenen, når Køge Kommune får besøg af repræsentanter fra Kristianstad Kommune den 9. – 10. juni. Gæsterne er både den øverste politiske ledelse og direktionen i Kristianstad Kommune samt relevante fagpersoner.

- En kerneopgave for alle kommuner er at give borgere og erhvervsliv de bedst mulige rammer og samtidig sikre dem for fremtidige generationer. Det er en opgave, der hele tiden kalder på nye tiltag, og derfor er jeg glad for, at vi har samarbejdsaftalen med Kristianstad Kommune, der giver mulighed for at vi kan lære af hinanden og dele erfaringer også med vores naboland, siger Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune. 

Samarbejdsaftalen mellem Køge og Kristianstad Kommune er indgået i oktober 2021, og handler om erfaringsudveksling på tre specifikke samarbejdsområder:

  • Klimatilpasning og kystsikring
  • Byudvikling og erhvervsspørgsmål
  • Indsatser i de sociale boligområder

Programmet for det aktuelle besøg giver rum til at drøfte de temaer, kommunerne hver især er særligt optagede af lige nu. Dertil kommer oplæg fra både Køge og Kristianstads Kommune om, hvordan udviklingen af byliv og levende bymidter kan understøttes samt om indsatser, tiltag og udvikling på det boligsociale område. 

Besøget den 9.-10. juni kommer både til at foregå på Rådhuset og i boligområdet Ellemarken. Som en del af programmet for besøget inviteres journalister til at deltage i programmet fredag den 10. fra kl. 14:00-14:30 på Køge Rådhus, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål og tage billeder. 

Hvis man vil deltage her, kan det på forhånd meddeles til Fie Illum Jessen, som faciliterer besøget, på telefon 29 31 76 80 / mail: fie.illum.jessen@koege.dk.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje