Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Smuk 50 kilometers vandrerute gennem Køge og Ringsted Kommune indvies

Smuk 50 kilometers vandrerute gennem Køge og Ringsted Kommune indvies

Fremover kan vandreturen langs Køge Å fortsættes direkte ind i Ringsted Kommune, hvor der er etableret en vandrerute, der støder op til Køge Å-stien. Den tilsammen 50 kilometer lange vandrerute indvies tirsdag den 26. september.

Nu kan naturen i Køge og Ringsted Kommune nydes på en sammenhængende vandretur gennem de to kommuner. En ny lang fjernvandrerrute langs Køge Ås, som er Danmarks længste ås, giver nu vandrere mulighed for at fortsætte vandreturen ind i Ringsted Kommune uden at skifte rute. 

Ringsted Kommune har nemlig etableret ”Ringsted Oplevelsessti” - en 25 kilometer lang vandresti, som hænger sammen med vandrestien langs Køge Å. De to stier er i alt på 50 kilometer, og de møder hinanden på kommunegrænsen ved badesøen ved siden af den lille parkeringsplads for enden af ”Ved Kildepladsen” i Borup.

- Køge Kommune og Ringsted Kommune har i høj grad den smukke natur til fælles, og det glæder mig, når borgerne får endnu bedre adgang til at nyde den – i dette tilfælde endda på tværs af kommunegrænser. Tillykke til Ringsted Kommune med oplevelsesstien og til os alle sammen med at kunne få endnu flere gode naturoplevelser, siger Niels Rolskov, formand for Klima- og Planudvalget.

Den lange smukke rute gennem de to kommuner indvies tirsdag den 26. september og fejres med taler af udvalgsformænd fra begge kommuner. Der bliver også to korte ture at gå med på klipning af rød snor. 

Biler må udover den meget lille P-plads parkeres langs vejen, hvor det ikke spærrer for trafikken og beboeres indkørsler.

Program for indvielsen:

14.00 – 14.20: Taler ved det nye skilt af Niels Rolskov, udvalgsformand for Køge Kommunes Klima- og Planudvalg og Britta Nielsen, formand for Ringsted Kommunes Klima- og Miljøudvalg.
14.20 – 14.40: Kaffe/te og kage ved Café Ingeborgs Foodtruck.
14.40 – 15.00: Mulighed for at gå tur med fokus på skovbadning/ Grøn Guide Lars Berndt, Ringsted Kommune
15.00 – 15.30: Mulighed for at gå en tur og se hvad der sker i naturen lige nu/Kåre Schultz, naturforvalter Køge Kommune og Naturvejleder Nynne Refsgård, Køge Kommune
15.30 – 16.00: Sidste mulighed for en kop kaffe/te og et stk. kage. 

Pressekontakt:

Formand for Klima- og Planudvalget Niels Rolskov, telefon: 26 23 49 33

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje