Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Sommer med musik på Marinaen

Sommer med musik på Marinaen

I Køge Marina er der tre meget forskellige koncertoplevelser på plakaten over sommeren. Musikken spiller i amfiteateret, på stranden og med bugten i baggrunden.

Uanset om man er gammel nok til at huske The Beatles fra hitlisterne så ung, at bassen trækker efter mørkets frembrud, eller man er typen, som får gåsehud ved lyden af en velkomponeret symfoni, er der noget at komme efter, når forskellige koncerter i løbet af sommeren spiller sommerlandet op med Køge Marina som kulisse.

Koncerterne kommer dels til at foregå i marinaens amfiteater, som vil give publikum en intens koncertoplevelse med naturen som scenebaggrund, og dels som storslået strandfest på de grønne områder mod vandet i Nordhavnen.

En oplevelse publikum husker

Køge Marina er ikke tilfældigt valgt som baggrundstæppe til musikken. Den har nemlig gennemgået en stor udvikling i de seneste år, og Køge Kommune vil gerne bruge naturen i området til at understøtte den musikalske talentudvikling og de mere etablerede kunstnere i nogle rammer, man ellers ikke ville gå til koncert i. 

- Når vi åbner for nogle meget forskellige musikalske oplevelser på Køge Marina, får flere også øjnene op for, hvad området har at byde på. Derfor handler koncerterne ikke kun om at præsentere musik, men om at give publikum en oplevelse, de husker. Musik har en fantastisk evne til at skabe følelser og stemninger. Musik kan ændre sindstilstande og med den nye flotte kulisse, vi har her, bliver oplevelsen blot forstærket. Marinaen har en masse at byde på for alle kommunens borgere, og koncerterne her kommer til at åbne området for endnu flere end dem, som bruger området i dag, siger Ken Kristensen, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune.

McCartney-hyldest, vild dansefest og god kammertone

Sommerens første koncert bliver spillet den 18. juni af Eight Days a Week, som en særlig kavalkade af Beatles-numre i anledning af Paul McCartneys 80-årsfødselsdag. Koncerten starter kl. 14.00 med mulighed for at folde picnictæppet ud og nyde kaffen fra skråningen ved amfiteatret.

Den 13. august bliver de maritime omgivelser udnyttet til en kæmpe strandfest for det unge publikum. Her vil være mulighed for at hænge ud i chill out-områder, købe street food og se solnedgangen, inden den trancedannende afro-technogruppe Nihiloxica spiller op til sveddryppende dansefest med tung bas og lyseffekter. Nihiloxica nyder stor anerkendelse på den internationale musikscene, så det bliver lidt af et scoop, når de spiller på Køge Marina. 

Den 28. august bliver tonen slået an til en dobbelt eftermiddagskoncert kl. 14.00 i amfiteatret. Her går først et klassisk ensemble på scenen – navnet er ikke fundet endnu – inden sommeren bliver lukket med et brag fra Køge Musikskoles Lærerband, i godt selskab med et par af de unge stjernefrø fra MGK Sjælland.

Kom og oplev den helt særlige koncertstemning – med bugten i baggrunden. 

Ved koncerterne vil der være salg af mad og drikke på festpladsen.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje