Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Stor interesse for fremtidens idrætsfaciliteter i Køge Kommune

Stor interesse for fremtidens idrætsfaciliteter i Køge Kommune

Spørgelysten var stor blandt borgere og foreninger, da Kultur- og Idrætsudvalget havde inviteret til dialogmøde om idrætsfaciliteterne i Køge Kommune. Debatten om idrætsfaciliteternes fremtid i kommunen fortsætter til Idrætstopmøde i november, hvor alle interesserede er velkomne.

Der var både stort og engageret fremmøde i Ravnsborghallen, da Kultur- og Idrætsudvalgets formand Ken Kristensen bød borgere og foreninger velkommen til dialogmøde om fremtidens idrætsfaciliteter i Køge Kommune.

Formålet med mødet var at inddrage flest mulige interesserede i arbejdet med at skabe de bedste rammer for fremtidens idrætsudøvelse i kommunen – og som grundlag for debatten var den spritnye analyse af kommunens idrætsfaciliteter. 

-    Det er en solid rapport, som jeg er rigtig glad for, at både borgere og foreninger har taget til sig som fundament for drøftelser om, hvordan vi skal indrette fremtidens idrætsfaciliteter i Køge Kommune. Der var mange gode pointer og ideer på mødet, og jeg ser frem til, at debatten fortsætter, siger Ken Kristensen.

Rapporten baserer sig blandt andet på en række undersøgelser med foreninger og borgere – såvel voksne som børn – og sammenholder brugen af de eksisterende idrætsfaciliteter med det reelle behov. Den vigtigste konklusion på analysen er, at vi i Køge Kommune lige nu har de faciliteter, der er brug for, men fordelingen af tider, organisering, styring og ledelse af aktiviteterne kan tåle at komme under luppen og tænkes forfra.

Topmøde til november

Ifølge Ken Kristensen er det første skridt nu taget i debatten om fremtidens aktive kommune – men der er stadig masser af mulighed for at præge udviklingen. Den 25. november bliver der nemlig inviteret til Idrætstopmøde, hvor alle interesserede er velkomne til debat om fremtidens indretning af idrættens udfoldelse i Køge Kommune:

-    Jeg håber, at så mange som muligt vil læse rapporten og overveje, hvad de synes, vi skal arbejde videre med, så vi får det stærke foreningsliv med masser af sund bevægelse, som vi gerne vil kendes på her i Køge Kommune. Og så håber jeg, at vi vil se mange både borgere og foreninger igen til november, siger udvalgsformanden.

Analysen af idrætsfaciliteterne viser blandt andet, at det især er de unge borgere, der er aktive inden for de mest populære sportsgrene som svømning, fodbold og gymnastik. Blandt de voksne idrætsudøvere er det løb, gang og cykling som er de mest foretrukne. Her er det udendørsområderne, som udgør de primære steder at dyrke sport. Samtidig ses interessen for fitness ganske tydeligt i træningscentrene. 
De nærmere detaljer om Idrætstopmødet 25. november med mulighed for tilmelding vil blive offentliggjort på Køge Kommunes hjemmeside i ugerne op til arrangementet.

Læs mere om Idrætsfacilitetsrapporten her: Ny rapport: Køge Kommune har gode idrætsfaciliteter (koege.dk)

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje