Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Stor Sankt Hans-fest på Køge Marina

Stor Sankt Hans-fest på Køge Marina

Kultur- og Idrætsudvalget inviterer til stor Sankt Hans-fest på Køge Marina i samarbejde med Lions Køge. Vær med når bålet tændes og hør borgmesteren tale d. 23. juni.

Efter et par år med Corona-aflysninger er det endelig blevet tid til igen at tænde det traditionsrige Sankt Hans-bål på Køge Marina. Ved Nordstranden vil der være maritim feststemning med kæmpe bål, midsommersang, båltale og levende musik.

Ingen heks på bålet

Arrangementet begynder klokken 19, når boderne åbnes. Her spiller ”Good Times Band” op, mens Lions Køge og Braunstein sørger for mad og drikke fra boderne med øl, vand, grillpølser og pandekager.

Klokken ca. 21.30 vil Køge Kommunes borgmester, Marie Stærke, holde årets båltale, inden bålet tændes kl. ca. 21.45. Og som noget nyt, er der i år ingen hekse på bålet.

- Det er nye tider, og vi er holdt op med at brænde hekse og trolde af. Sammen med Lions Køge nøjes vi med at holde dem fra livet med et stort og flot bål. Og jeg er taknemmelig for, at vi endelig kan genoptage traditionen med at samles om bålet på Marinaen – det er en rigtig god måde at starte sommeren i Køge Kommune på, siger borgmester Marie Stærke. 

Midsommervisen skal selvfølgelig også synges – i Shu-bi-dua’s folkevenlige version. Teksten vil blive delt rundt til alle. Aftenen forventes at slutte ved 23-tiden.

Kom i god tid

Det er Køge Kommunes Kultur- og Idrætsudvalg, som i samarbejde med Lions Køge, arrangerer Sankt Hans på Køge Marina.

- I Køge Kommune har vi en god tradition for at samles ude ved vandet i den lyse Sankt Hans-aften. Her er plads til alle i fællesskabet omkring musik, bål og tale i den nordlige ende af Marinaen – tæt på det åbne strandområde, moleanlæg og hele det nye område, vi giver liv til, i og omkring Køge Marina, siger formand i Kultur- og Idrætsudvalget Ken Kristensen. 

Arrangørerne forventer, at et par tusinde mennesker vil dukke op til en hyggelig aften i forhåbentlig lunt sommervejr. Så kom i god tid.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje