Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Stort triatlonstævne kommer til Køge

Stort triatlonstævne kommer til Køge

Køge by kommer næste år til at lægge gader, stræder og vand til afviklingen af Køge Jernmand. I juni 2023 bliver det store triatlonstævne skudt i gang i hjertet af Køge by.

Jernmænd og -kvinder kan godt begynde at glæde sig. I 2023 får Køge nemlig sit helt eget triatlonstævne med mulighed for at prøve kræfter med både en kvart og en halv jernmand. Startskuddet går den 18. juni 2023, og er et udkomme af et nyt samarbejde mellem Køge Tri Team 2000 og Køge Kommune.
Køge Jernmand bliver efter planen afviklet i og omkring Køge by. Her er der mulighed for at vælge mellem de to distancer, nemlig en kvart jernmand, svarende til 950 meter svømning, 45 kilometer på cykel og endelig 10,5 kilometers løb. For de endnu mere jernhårde er der mulighed for at prøve kræfter med en halv jernmand, hvilket indebærer 1.900 meter svømning, 90 kilometer cykling og 21,1 kilometers løb.

Køge Tri Team 2000 har i de sidste mange år stået bag Stevns Jernmand i Rødvig, hvor der senest deltog i alt 225 jernmænd og -kvinder. De mange års erfaringer med afvikling af stævner vil komme Køge til glæde, nu hvor Køge Tri Team har valgt at flytte deres jernmandsstævne til byen.

- Jeg er utrolig glad for, at vi nu kan præsentere et stærkt samarbejde med Køge Tri Team 2000, og at Køge til juni næste år lægger gader og beliggenhed til et triatlon ud over det sædvanlige. Det harmonerer utrolig fint med kommunens udvikling, at vores kultur- og idrætsliv på eventområdet følger med. Jeg ser frem til en fantastisk dag, hvor både deltagere og publikum fylder gaderne, siger borgmester Marie Stærke.

Formanden for Kultur- og Idrætsudvalget er meget tilfreds med, at Jernmand kommer til Køge
- Vi har i lang tid arbejdet på, at dette blev en mulighed, og jeg er rigtig stolt over det nu sker til glæde for os alle. I Køge Kommune er vi ambitiøse, når det gælder vores kultur og fritid – også de mere krævende discipliner. Jeg er sikker på at Køge Jernmand bidrager til masser af liv i gaden og sved på panden. Triatlon er en spændende sport, der helt sikker kan inspirere publikum i alle aldre, siger Ken Kristensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Forberedelserne til de to distancer af jernmænd går allerede nu i gang.
- Det er skønt, at vi med samarbejdet her får jernmanden ”hjem” til Køge, hvor vores klubaktiviteter udspringer fra. Køge Kommune har vist en stor interesse i jernmanden, og vi glæder os til at gå i gang med planlægningen, så vi kan få skabt de allerbedste rammer for et udfordrende og professionelt afviklet løb, der har noget at tilbyde til såvel eliten som de mere almene motionister, siger Andreas Læssøe Jensen, formand for Køge Tri Team 2000. 

Samarbejdet imellem Køge Tri Team 2000 og Køge Kommune er opstået på baggrund af en ny fokusplan fra kommunens side, hvor det er ambitionen at udvikle flere kultur- og idrætsevents som har regionale, nationale eller internationale perspektiver i samarbejde med foreninger og andre partnere. Målet er at skabe helt særlige oplevelser for køgenserne som deltagere eller publikummer.  

Nærmere information om løbet og de praktiske detaljer følger, når planlægningen er på plads.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje