Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Sydsvensk samarbejdskommune kommer på besøg

Sydsvensk samarbejdskommune kommer på besøg

Kommuners og byers roller udvikler sig hele tiden. Det er et vilkår på tværs af landegrænser, og derfor har Køge Kommune en samarbejdsaftale om erfaringsudveksling med Kristianstad Kommune på en række områder. Nu kommer Kristianstad Kommune på besøg, og pressen er også inviteret.

Udbygningen af Køge Idrætspark for at understøtte idrætten, styrkelse af det lokale erhvervsliv gennem en ny erhvervspolitik, kystsikringsprojektet og det videre samarbejde omkring indsatser i almene boligområder er på programmet, når Køge Kommune får besøg af repræsentanter fra sydsvenske Kristianstad Kommune den 8. – 9. juni. Gæsterne er både den øverste politiske ledelse og direktionen samt relevante fagpersoner.

- Kommunerne har en fælles kerneopgave med både at skabe gode rammer for borgerne nu og samtidig sikre rammerne for fremtidige generationer. Den opgave kræver hele tiden udvikling, og vi løser den bedst, når vi kan lære af hinanden - derfor er jeg glad for, at vi har samarbejdsaftalen med Kristianstad Kommune, så vi fortsat kan dele erfaringer også med vores naboland, siger borgmester i Køge Kommune Marie Stærke.

Samarbejdsaftalen mellem Køge og Kristianstad Kommune blev indgået i 2021 og handler om erfaringsudveksling på tre specifikke samarbejdsområder:

  • Klimatilpasning og kystsikring
  • Byudvikling og erhvervsspørgsmål
  • Indsatser i de sociale boligområder

Programmet for det aktuelle besøg giver rum til at drøfte de temaer, kommunerne hver især er særligt optagede af lige nu. Ved sidste års besøg fra Kristianstad Kommune var fokus særligt på indsatser, tiltag og udvikling på det boligsociale område og arbejdet med helhedsplanen i fire almene boligområder. På det område er samarbejdet nu klar til næste skridt i erfaringsudvekslingen, og derfor forelægges der i løbet af det aktuelle besøg planer for, at nøglemedarbejdere i boligsociale indsatser i Køge Kommune besøger Kristianstad i september 2023.

Pressen er inviteret

Besøget den 8.-9. juni kommer til at foregå på Rådhuset, Køge Idrætspark, Det Grønne Hus samt på Comwell Hotel. Journalister inviteres til at deltage torsdag den 8. fra kl. 12.45-13.00 på Køge Rådhus, hvor der vil være mulighed for atmøde Køges borgmester og Kristianstads borgmester, Camilla Palm, samt at tage billeder.

Hvis man vil deltage her, kan det på forhånd meddeles til Rikke Willesen, som faciliterer besøget, på telefon 30 54 83 43/ mail: rikke.willesen@koege.dk

Pressekontakt:

Borgmester Marie Stærke, telefon: 24 90 20 00

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje