Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Vejret voldsommere end forventet

Vejret voldsommere end forventet

Kombination af regn og voldsom blæst og vandløb, der i forvejen er fyldt, betyder, at der nu ligger vand højt mange steder og at der fortsat er risiko for oversvømmelser på både veje og private ejendomme i Køge Kommune. Borgere og virksomheder opfordres til at sikre deres egne ejendomme

Det voldsomme vejr er kommet bag på de fleste. Mens varslingerne fra DMI tirsdag lød på en vandstand på op til maksimalt 120 cm, blev den i morges onsdag opjusteret til 150 cm. 

Fra tidlig morgenstund – kl. 03.30 - var medarbejderne i Vej, Park og Byrum i gang med pumpe vand væk ved Snogebækken og efterfølgende at presse vand væk fra veje hen til grønne arealer ved Boholtecenteret, at pumpe vand fra den ene side af Københavnsvej over på vandsiden samt at fylde sandsække til de allermest udsatte erhvervsdrivende i Torvebyen i Køge. 
Derudover vurderes det løbende, om der er behov for at spærre veje af og skilte med omkørsler.

Men da den høje vandstand forventes at klinge af i løbet af formiddagen, er eksempelvis watertubes ikke en løsning, idet det tager omkring otte timer at få dem på plads. 

-    Udviklingen er gået stærkt, så det vigtigste for os er at opfordre borgere til at sikre deres ejendomme, som man jo altid skal i tilfælde af voldsomt vejr. Det er slemt at opleve, at vejret endnu engang tvinger os i en form for nødsituation. Vi gør, hvad vi formår i situationen i forhold til eksempelvis at lede vand hen, hvor det gør mindst skade, men vi må også sige, at der er tale om en situation, som ingen havde forudset, siger borgmester Marie Stærke.

Nødt til at prioritere

Der vil blive produceret sandsække til Torvebyen, som er det lavest liggende område og det område, medarbejderne fra Vej, park og Byrum kan nå at gøre mest for at hjælpe, forklarer direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen, Stig Isaksen:
-    Vi er nødt til at prioritere vores ressourcer i forhold til den relativ korte tid, vi har at hjælpe i. Vi gør alt, hvad vi muligt kan, men vi må også sige højt, at de prognoser, der foreligger, er behæftet med en vis usikkerhed. Ifølge DMI vil vandstanden toppe i løbet af formiddagen, men blæsten forventes sammen med megen nedbør at fortsætte frem til torsdag morgen. Vi følger naturligvis situationen tæt, og det står allerede nu klart, at der er områder, som får mere vand, end det er oplevet tidligere, siger han.

Spar på vandet

Samtidig opfordrer KLAR-forsyning til, at man kun bruger vand i nødstilfælde: Brug kun vand til madlavning. Vent med badet og med at sætte vaskemaskinen og opvaskeren til.
Har I vand i haven, må I ikke lede det ned i kloakken. Der er ikke plads.
Beskyt i stedet din bolig så godt som muligt, lyder budskabet også fra KLAR-forsyning.

 

 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje