Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Vil du være med i Følgegruppen for Køge Digelaug?

Vil du være med i Følgegruppen for Køge Digelaug?

Sidder du inde med foreningskompetencer, teknisk viden om diger og digelaug eller er generelt interesseret i digeprojektet? Så kan du nu være med til at præge processen for Køge Dige.

Der er fuld gang i det arbejde, der skal føre til, at et af Danmarks mest ambitiøse diger står klar her i Køge Kommune om bare to år. Når diget står færdigt, skal ejerskabet og driften overgå til et digelaug – og frem til stiftelsen af et digelaug vil Køge Kommune gerne invitere interesserede borgere til at deltage i projektet gennem en følgegruppe for Køge Digelaug.

"Køge Dige går igennem et sårbart Natura2000 område på den nordlige strækning, hvilket gør det særligt udfordrende at opnå godkendelse fra staten. Men vi er godt på vej. Derfor vil vi meget gerne inddrage interesserede og kompetente borgere i arbejdet frem mod etableringen af et egentligt digelaug i en følgegruppe, som vil få indsigt i etableringen af diget samt indflydelse på, hvordan det kommende digelaug bedst kommer fra start", siger Lene Møller Nielsen, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget.

Følgegruppen får mulighed for at følge projektet nærmere og blive inddraget i løbende overvejelser om især de aspekter, der handler om borgerinddragelse og digelaugets kommende ansvarsområder.

Følgegruppen er tænkt til at hjælpe med at udbrede viden om Køge Dige-projektet, at komme med inputs til digelaugets funktioner og ansvar samt at hjælpe med at rekruttere interesserede, som kan hjælpe digelauget godt i gang i sit kommende arbejde.

"I følgegruppen vil vi gerne samle en masse viden og nogle gode kompetencer i forhold til at oprette og drive et digelaug i Køge. Følgegruppen vil blandt andet få inspiration fra andre digelaug i landet og have mulighed for at komme med inputs til vedtægter for etableringen af digelauget. Så vi håber selvfølgelig, at vi får samlet en god og dygtig gruppe", siger Ina Holleufer Jaller, projektleder på Køge Dige-projektet.

Følgegruppen afholder tre møder i foråret 2024 på følgende datoer:

  • Den 29. februar kl. 16-18
  • Den 11. april kl. 16-18
  • Den 20. juni kl. 16-18

Meld dig til følgegruppen for Køge Digelaug her

Der er frist for tilmelding onsdag den 21. februar. 

Køge Kommune er i fuld gang med arbejdet hen mod den endelige godkendelse for opstart af Køge Dige. Anlægget af Køge Dige forventes at begynde i 2025 og stå klar i sidste del af 2026. 

 

Pressekontakt

Lene Møller Nielsen, formand fog Teknik- og Ejendomsudvalget. Telefon: 24 52 92 82
Ina Holleufer Jaller, projektleder for Køge Dige. Telefon: 29 21 24 45

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje