Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Virksomheder deler ud af deres erfaring med affaldssortering

Virksomheder deler ud af deres erfaring med affaldssortering

Køge Kommune har udvalgt tre pilotvirksomheder, som får gratis professionel hjælp til at komme i mål med deres affaldssortering. Det eneste de tre virksomheder skal gøre til gengæld er at samle viden og erfaring, som kan hjælpe andre lokale virksomheder med deres affaldssortering.

Der er god hjælp på vej til virksomhederne i Køge Kommune, som siden nytår har skulle leve op til nye lovkrav om affaldssortering for alle landets virksomheder.

Køge Kommune har nemlig udvalgt tre pilot-virksomheder inden for forskellige brancher, som får gratis professionel hjælp af affaldskonsulenterne fra Econet til at komme i mål med deres affaldssortering. 

I alt har 27 virksomheder søgt om at blive udpeget som pilotvirksomhed. De tre udvalgte virksomheder dækker bredt i feltet af virksomheder i Køge Kommune og skal sikre, at alle andre kan bruge pilotvirksomhedernes erfaringer i valget af affaldsløsninger. 

De tre udvalgte virksomheder er Jack & Jones, Bilhuset Køge og Hovmand A/S:

- Vi er overvældede over den positive interesse, der har været for at deltage. Og vi glæder os rigtig meget til at hjælpe vores lokale virksomheder med at leve op til de nye lovkrav, siger teamleder og virksomhedsambassadør hos Køge Kommune, Susan Bladt.Og fortsætter:

- Den store interesse i at blive pilotvirksomhed viser, at langt de fleste virksomheder gerne vil gøre det rigtige for miljøet, og at de kan se, at affald ofte er en ressource, som det kan betale sig at sortere til genanvendelse, slutter hun.
Sådan kan virksomheder få hjælp
Har du en virksomhed, og vil du gerne have del i erfaringerne? Så er der tre måder at hente hjælp på:


1.    Besøg en lokal pilotvirksomhed
Virksomheder i Køge Kommune vil i efteråret modtage en invitation til et morgenmøde, hvor der er mulighed for at besøge en af de tre pilotvirksomheder. De tre pilotvirksomheder vil på mødet vise deres affaldssortering frem og fortælle lidt om de erfaringer, som de har gjort sig. Derudover vil Køge Kommune informere om de nye sorteringsregler.

2.    Ring til en ven
Selvom en virksomhed ikke er udpeget som pilot-virksomhed, er alle stadig velkomne til at kontakte Rikke Killeen fra Econet med spørgsmål på rikke@econet.dk eller 25 25 65 54 i hele projektperioden. 

3.    Mere info
Virksomheder kan finde mere info om virksomheder og affald på Køge Kommunes hjemmeside: 
www.koege.dk/virksomhed/erhvervsaffald/sortering-og-anvisning-af-erhvervsaffald

 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje