Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser 0. klasse bliver til børnehaveklasse

0. klasse bliver til børnehaveklasse

Det første klassetrin i folkeskolen skal i Køge Kommune fremover år kaldes børnehaveklasse. Det har Skoleudvalget besluttet ud fra et ønske om at lægge vægt på, at det allerførste skoleår er en overgang fra børnehavelivet til skolen.

Når en hel årgang forventningsfulde børn efter sommerferien siger goddag til livet med skoletasker, penalhuse og faste skemaer, bliver det også et goddag til børnehaveklassen. Skoleudvalget i Køge Kommune har nemlig besluttet at udfase brugen af udtrykket 0. klasse. Det sker for at sende et signal om, at det første skoleår har til formål at skabe en god overgang til skolelivet.

-    Det allerførste skoleår er så vigtigt, fordi det er her, børnene får en introduktion til det skoleliv, de skal bruge de næste mange år på at være i. Navnet Børnehaveklasse signalerer i højere grad en blød overgang der stadig bærer præg af at leg og socialisering, og det harmonerer rigtig fint med det, vi gerne vil signalere, siger Ali Yahya, formand for Skoleudvalget i Køge Kommune.

Ændringen sættes i gang nu, og vil være fuldt indfaset i skoleåret 2024/2025. Der kommer ikke til at ske større forandringer som følge af navneændringen.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje