Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Fejring af genopstilling af VANDKUNSTEN på stationstorvet

Fejring af genopstilling af VANDKUNSTEN på stationstorvet

Pontus Kjerrmans vandkunst har nu fundet tilbage til det nyrenoverede stationstorv i Køge. Det fejres lørdag den 7. maj med fest og farver og udstillinger på vandværket og KØS

Pontus Kjerrmans værker har siden 1993 været en del af Køges bymidte. På Nørregade står to fontæner langs gågaden, og på stationstorvet står en vandkunst. I en længere periode har Køge dog måtte undvære vandkunsten, som har været flyttet på grund af renovering af stationstorvet.  

Nu er vandkunsten blevet genopstillet på torvet på næsten samme placering som før, og møder igen Køges borgere og besøgende med henvisninger til havet, til det mystiske og til dualiteten mellem det faste og det flyvske.  

Borgmester Marie Stærke glæder sig over, at vandkunsten nu er tilbage på stationspladsen:

”Jeg er meget glad for at vandkunsten nu er tilbage i Køge. Pontus værker er en vigtig del af Køges bymidte og vi er mange, der har glædet os til, at stationspladsen igen skulle danne rammen for den smukke vandkunst. Derfor er en stor fejring af genopstillingen og af kunstner Pontus Kjerrman på sin plads”, siger Borgmester Marie Stærke, som holder den indledende tal ved indvielsen den 7. maj på stationstorvet.  

Fest og farver og udstillinger på vandværket og KØS

I forbindelse med genopstilling af vandkunsten har Køge Kommune i samarbejde med Køge Kunstforening, KØS samt Strædet i Køge planlagt et festligt program med indvielse på stationspladsen samt udstillinger på både vandværket og KØS.

Festlighederne starter på stationspladsen kl. 11.00, hvor borgmester Marie Stærke holder en tale og klipper snoren for indvielsen af vandkunsten. Der vil være bobler til både store og små samt musik, fest og farver.

KL. 12.00 er der indvielse af udstillingen Kunstens kilde – to generationer på vandværket. Pontus Kjerrman, Tine Hecht-Pedersen, Emil Kjerrman og Erik Hjort er inviteret til at udstille som årets store sommerudstilling. Formand for Kultur- og Idrætsudvalget Ken Kristensen holder indvielsestale.

Kl. 13.00 indvies pop-up udstillingen Vandkunsten til Køge af Pontus Kjerrman på KØS. En udstilling, der viser udvalg af forarbejder til vandkunsten fra KØS’ samling, der giver indblik i de kunstneriske processer, som ligger bag det færdige værk. Tidligere byrådsmedlem Erling Larsen holder tale ved indvielsen.

Man kan læse mere om udstillingerne på Køge Kunstforenings og KØS’ hjemmeside.

Alle er velkomne til at deltage i arrangementet og det er ganske gratis at deltage ved alle tre indvielser.

”Vi håber, at en masse af Køges borgere vil kigge forbi og hjælpe os med at fejre, at et af byens særlige vartegn er tilbage i bymidten”, siger Borgmester Marie Stærke.  


Program for lørdag den 7. maj:

Kl. 11.00: Indvielse af Pontus Kjerrmans vandkunst på stationstorvet.

Kl. 12.00: Indvielse af udstillingen Kunstens kilde – to generationer på vandværket.

Kl. 13.00: Indvielse af udstillingen Pop-up udstilling: Vandkunsten til Køge af Pontus Kjerrman på KØS.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje